MEDYA KÖŞESİ

Basın özgürlüğünde Tanzanya'nın da gerisindeyiz

Türkiye'nin basın özgürlüğünde dünya sıralamasında 178 ülke arasında 138’inci sırada olmasını köşesine taşıyan Yılmaz Özdil yine hükümete çakmış...

Basın özgürlüğünde Tanzanya'nın da gerisindeyiz
GAZETECİLER.COM
Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil bugünü basın özgürlüğüne ayırmış ve hayli ironik bir yazıyla çarpıcı bir manzara çizmiş. Türkiye'nin basın özgürlüğünde dünya sıralamasında 178 ülke arasında 138’inci sırada olmasını konu alan Özdil çarpıcı bir hükümet eleştirisi yapmayı da ihmal etmemiş.

"Türkiye Gazeteciler Federasyonu, “Kurban Bayramı’nda çıkaracağımız gazeteye başyazar olur musunuz?” önerisinde bulunmuş... Meğer, beş ay önce de sarı basın kartı vermişler Cumhurbaşkanı’na iyi mi... “E şimdi gazeteci mi oldum ben?” demiş. “E tabii” demişler.
“E yazı yazmıyorum” demiş.
“E bayram gazetesinde başyazar olun” demişler. “E peki” demiş.
*
Cumhurun başı...
Oldu sana köşe başı.
*
Aynı dakikalarda, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün basın özgürlüğü listesi açıklandı. Türkiye, 178 ülke arasında 138’inci sırada... Lübnan, Ermenistan, Bhutan, Nikaragua bizden iyi durumda, Irak çok daha iyi durumda... Küçümser ifadeler kullandığımız Afrika ülkeleri, Namibya, Gana, Tanzanya, Kongo, Uganda, Burkina Faso üstümüzde... Fasa fisoyuz bi nevi.
*
Geçen ay da, merkezi Washington’da bulunan Freedom House açıklamıştı listeyi... Kiribati, Nauru, Tayvan, Benin, Samoa, Moğolistan, Surinam, Vanuatu’nun gazetecileri bizden özgür."

Yazının tamamını okumak için
ÇOK OKUNANLAR