MEDYA KÖŞESİ

Basın Konseyi'nden Kuzu Konseyi'ne

Star yazarı Ergun Babahan, Erdal Şafak ile 9 gazeteci arasındaki polemiğe katıldı ve tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

Basın Konseyi'nden Kuzu Konseyi'ne

GAZETECİLER.COM- Ergun Babahan'la Erdal Şafak yıllar yılı, aynı havayı teneffüs etti, aynı çorbaya kaşık salladı. İkisi de İzmir'li, ikisi de Dinç Bilgin mektebinden. Dahası, Şafak Babahan ikilisi canciğer kuzusu...

İşte böyle geçmişi olan iki gazeteci elbette birbirinin her bir şeyini bilir. Ergun Babahan, eski çalışma arkadaşını o kadar iyi tanıyor ki, 9 gazeteci ile arasındaki farkı hemencecik ortaaya koyabiliyor.

Şöyle diyor Babahan:

"Bu hafta medyada bir ilke tanık olduk.

Avrupa Birliği ile ilgili son gelişmeleri izlemek için Brüksel ve Berlin’e giden 10 kişilik gazeteci grubundan 9’u, Sabah’ın Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak’ı yalanlayan bir açıklama yaptı.

Şafak da dün kendini ‘Onlar elçilikte kuzu yerken, ben gazetecilik yaptım’ diye savundu.

Şafak ünlü bir vejateryendir, o yüzden olaya avantajlı başlamış.

Bizim Mehmet Altan’la Hasan Cemal kuzuyu görünce ‘Başlarım ulan Avrupa Birliği’ne’ deyip yemeğe dalmışlardır kesin.

Volkan Bozkır belli ki boşuna dil dökmüş, herkesin aklı kuzudaymış.

Onun için duymamaları doğal.

Hasan abi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kürdistan dediğini de duymamıştı ki, o zaman ortada kuzu falan yoktu. Kuzu kebaplı ortamı siz düşünün.

İşin fenası biz Oktay Ekşi’nin Basın Konseyi belasından kurtulalım diye uğraşıyorduk, başımıza şimdi ‘Kuzu Konseyi’ çıktı.

Şimdi bunlar her yazıdan sonra birilerini arayıp ‘Savunmanı alacağız, Köşebaşı ya da Tike kebapçısına gel, suçlu çıkarsan hesabı da sen ödeyeceksin’ derlerse şaşırmam vallaha. "
 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum