MEDYA KÖŞESİ

Başbuğ'dan cemaat dergisine şok suçlama!

İlker Başbuğ'dan cemaate bağlı Aksiyon dergisinin haberi için inanılmaz suçlama: Bu haberleri yapnların Türk kanı taşıdığına inanmıyorum.

Başbuğ'dan cemaat dergisine şok suçlama!
GAZETECİLER.COM
Star Haber anchormani Uğur Dündar Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'la gündeme damga vuracak bir röportajla ekranlardaydı. Tamamı Arena'da yayınlanacak röportajdan çarpıcı kesitleri Star Ana Haber'de yayınlandı. Darbe iddialarından Ergenekon davasına, siperde çömelme polemiğinden gündemin merak edilen konularında önemli açıklamalar yapan Başbuğ özellikle hükümete yakın medya için çok sert suçlamalar yaptı.

Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Aksiyon dergisinde yer alan bir haber gündemde hayli tartışma yaratmıştı. Habere göre TSK içinden 50 subay PKK içine sızmış ve örgütte yönetim düzeyinde görev alarak kaos ortamı yaratmayı hedeflemişti. Haberde son dönem tırmanan eylemlerde bu ekibin rol almış olabileceği iddia edilmişti. Dündar'ın sorusu üzerinde sözkonusu haberdeki iddiaları yanıtlayan Başbuğ adeta açtı ağznı yumdu gözünü.

Bu ciddiye alınabilecek bir iddia değil tabi ki. Ben bunu çok çirkin buluyorum. Ama burada şunu söylemeden geçmeyeceğim. Bunları dile getirenlerin Türk kanı taşıdığına inanmıyorum. Bunları söyleyenlerin TSK'yı da tanımadığını düşünüyorum. Türk kanı taşıyan birinin böyle bir şey düşünmesi ortaya atmasını inanın insan konuşmak bile istemiyor.

İşte o anlar:



İlker Başbuğ'un açıklamalarından satırbaşları:

-Barzani ile görüşmeler faydasız oldu. Örgütün lojistik desteği kesilmesi gerekirdi.

-Kuzey Irak'ta güven ortamı oluşturmalıydılar.

-ABD neden PKK'ya yaptırım uygulamıyor. Kuzey Irak'taki örgüt liderlerini neden yakalamıyor?

-PKK taşeronluk yapmıştır. Bakü-Ceyhan Boru Hattı saldırısını bunu için yapmıştır.

-Gediktepe'ye Başbakan'la gitmenin faydalı olacağını düşündüm. Gediktepe keskin nişancıların menzilinde. Tam güvenlik tedbiri alınmadığı için Erdoğan çömelmek zorundaydı. Bunun farklı yorumlanması yanlış.
Yorumlar