MEDYA KÖŞESİ

Başbuğ’a sorulmaması gereken soru

BaŞbuğ'un dünkü konuşması çok konuşuldu, konuşuluyor... Gazeteciler ve köşe yazarları birbir dünkü konuşmayı değerlendiriyor....

Başbuğ’a sorulmaması gereken soru

Bu isimlerden biri de Milliyet'ten Kadri Gürsel oldu.. Gürsel, Başbuğ'a gazetecilerin sormaması gereken soruyu yazdı....

- (...) Ancak Başbuğ, “ahlaki ve hukuki” meşruiyet alanının dışına çıkmasa da, bir kez sınırın ötesine çekilmeye çalışıldı... Ermenistan’la ilişkiler konusundaki bir soruyla yapıldı bu.
Sivil hükümetin yetki ve sorumluluk alanına giren, ulusal güvenliğimize yönelik tehdit içermeyen bir konuda Genelkurmay’ın görüşünü sormak, Başbuğ’un yerleştirmeye çalıştığı yenilikçi ve olumlu tarzı anlamamak ya da görmezden gelmek değil midir?
Gündemde olan her konuda askerin düşüncesini almak, artık geçmişte kalması gereken bir “medya refleksi”...
Başbuğ da bu lüzumsuz “Ermeni sorusu”na bir teorik çerçeve içinde cevap verdikten sonra, Başbakan Erdoğan’ın sınırın açılmasını Dağlık Karabağ sorununun çözümüne bağlayan sözlerine atıfta bulunarak, “Biz de katılıyoruz” dedi.
Oysa Erdoğan o sözleri Türkiye ve Ermenistan’ın “Yol Haritası”nda anlaşmasından önce, Azerbaycan’ı yatıştırmak ve kendi milliyetçi muhafazakâr seçmen tabanını tatmin etmek için söylemişti... Yine de Başbuğ’un yaptığı bu atıf, askerin Ermenistan’la normalleşme dinamiklerine en azından direnmeyeceği şeklinde anlaşılmalıdır.
 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar