MEDYA KÖŞESİ

'Başbakan'ın kızgınlığı bahane oluyor!'

Siyasetçi medyayı sevmez, medya siyasetçiye "bir gün o da gidecek" gözüyle bakar, ama ne zaman ki her ikisi de işlerini tam yapabilme imkânını gereğince değerlendirirler, demokrasi de sadece o zaman demokrasi olur.

'Başbakan'ın kızgınlığı bahane oluyor!'
GAZETECİLER.COM - Vatan gazetesi başyazarı Okay Gönensin, köşesinde  Başbakan Erdoğan'ın medyaya yönelik sert sözlerini yorumladı. "Erdoğan'ın medyaya yönelik üslubu eleştiri ya da tartışma değil "girişme" hâlinde devam ettikçe "toplam zarar" hanesi de büyüyor." diyen Gönensin'e göre bu görüntü, AKP'liler tarafından da savunulamıyor.

İşte Gönensin'in köşesine taşıdıkları:

"Bu tarzla bütün medyayı hedef alır bir görüntü vermesi, gazeteci sıfatı taşıyan kimselerce asla onaylanamayacağı gibi AKP'liler tarafından da savunulamıyor.

BAŞBAKAN KENDİNİ TUTAMIYOR HERHALDE

Herhalde "muhtar bile olamaz" manşeti aklına geldikçe kendisini tutamıyor Başbakan.

Gazeteciler ve köşe yazarları gibi başbakanların da üslup ve ölçü ve de hakkaniyet gibi kavramlar çerçevesinde bir sorumluluk alanları vardır.

Erdoğan da aklı başında herkes ve gazetecilik mesleğini önemseyen gazetecilerin istediği gibi bir medya istiyorsa, şu andaki tarzıyla bunu zorlaştırıyor.

KIZFINLIĞI GAZETECİLİK YAPMAMAK İÇİN BAHANE

Ülkenin en güçlü siyasi kişisinin tepkisinden çekinenlerin anlamlı anlamsız "otosansür" tercihleri kuşkusuz gazetecilik ruhunun en ciddi hastalıklarından birisidir. Ancak bu çekinme hâli, "gazetecilik yapmamak" için de neredeyse genel bir bahaneye dönüşüyor.

(...) Siyasetçi medyayı sevmez, medya siyasetçiye "bir gün o da gidecek" gözüyle bakar, ama ne zaman ki her ikisi de işlerini tam yapabilme imkânını gereğince değerlendirirler, demokrasi de sadece o zaman demokrasi olur.
ÇOK OKUNANLAR