MEDYA KÖŞESİ

Başbakan'ı bir de Salih Tuna dublajıyla okuyun!

Başbakan'ın olay olan sözlerini tevil etme amacıyla yazılmış yazılar tam gaz devam ederken Salih Tuna da "Başbakan öyle demedi böyle dedi" tadında bir yazı kaleme aldı.

Başbakan'ı bir de Salih Tuna dublajıyla okuyun!
GAZETECİLER.COM
Yeni Şafak gazetesi yazarı Salih Tuna, gündemi sallayan öğrenci evleri tartışmasında Başbakan Erdoğan'ı savunduğu yazısıyla gündemde. Başbakan'ın sözlerinin çarpıtıldığını ya da yanlış anlaşıldığını iddia eden Salih Tuna, Başbakan'ın "özel mülk niteliğindeki öğrenci evlerini değil ticari nitelikteki butik yurtları" kastettiğini yazdı.

İşte Salih Tuna'nın yazısındaki ilgili bölüm:

Sayın Erdoğan, '11 yıldır iktidardayız kimin yaşam tarzına müdahale ettik' diye feveran ediyor, duyan yok!

Öğrencilerin kirada oturdukları konutlarla, 'öğrenci evleri' arasındaki farkı bilmeden habire tartışıyorlar.

Öğrencilerin kaldığı her eve 'öğrenci evi' deyip geçiyoruz ama öyle değil ki.

Birkaç öğrencinin yan yana gelip bir semt veya mahallede kiraladıkları evlere devlet herhangi bir şekilde müdahale edemez elbette; özel alandır, konut dokunulmazlığı vardır.

Ne ki, Sayın Başbakan'ın malum açıklamasıyla gündeme gelen 'öğrenci evleri' bu konutlardan farklı olarak, statüsü olan yerlerdir.

Her şeyden evvel 'butik özel yurt' mesabesindedirler.

Mesela, mezkur evlerde de (tıpkı özel yurtlarda olduğu gibi) doğalgaz, elektrik ve su kiralayanların üzerinden işlem görmez.

Özel yurtlar da devlet yurtları da belirli bir yönetmeliğe tabidir. Lakin öğrenci evlerinin tabi olduğu herhangi bir yönetmelik yoktur.

Mülk sahibi daha doğrusu işletmeci 'öğrenci evi' statüsünden kaynaklanan avantajları yaşar ama yönetmelik olmadığı için belirli bir sorumluluk yüklenmez.

Son yıllarda artan üniversitelere paralel (devlet ve özel yurt kapasiteleri yetmediği için) 'öğrenci evleri' (ve apart evler) şeklinde 'ticari kuruluşlar' yaygınlaştı.

Devlet özel yurtlarda öğrencileri yönetmeliklerle korumaya çalışıyor. (Sözgelimi, sigara içmek yurtlarda yasak.)

Peki öğrenci evlerindeki öğrencileri nasıl koruyacak?

Korumasın mı?

 SALİH TUNA'NIN TÜM YAZILARI