MEDYA KÖŞESİ

Başbakan'dan İletişim ve Medya dersleri

Ben dedim olmadı, işte Başbakan söylüyor. “Çalışıyoruz çalışıyoruz olmuyor” diyen başarısız siyasetçilere duyurulur.

Başbakan'dan İletişim ve Medya dersleri

GAZETECİLER.COM (ÖZEL) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Eş-Şarika’daki “İletişim Forumu”nda yaptığı konuşma bugün gazetelerde ayrıntılı bir şekilde yer alıyor.  Erdoğan, İletişim Forumu'ndaki konuşmasında Hükümetinin başarısını "samimiyetle kurulan iletişime borçlu" olduğunu belirtti.

Nuran Yıldız, kişisel web sitesinde Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını analiz etti ve verdiği mesajları okurlarıyla paylaştı.

Kendisinin katıldığı bir sosyal medya panelinde “Internetle yaptığınız şey iletişim değildir” dediği zaman dinleyicilerin “Acaba ne demek istedi” diye kafa yormak yerine iletişim hocasına iletişim dersi vermeye kalkıştıklarını hatırlatan Nuran Yıldız,  “Medya siyasal iletişimde sanıldığı kadar önemli değildir” dediğinde de kıyamet koptuğunu yazdı.

İşte "Burası Türkiye, oluyor böyle abuk sabuk durumlar" diyen Nuran Yıldız'ın Başbakan Erdoğan'ın mesajlarıyla ilgili yaptığı yorum:

NEYSE Kİ BAŞBAKAN ERDOĞAN BENİ HAKLI ÇIKARTIYOR

"Neyse ki Başbakan Erdoğan’ın iletişim üzerine konuşması beni haklı çıkarır nitelikte. Tamam, Başbakanı sevmeyebilirler ama 10 yıldır gösterdiği iletişim başarısına da itiraz edemezler herhalde.

İşte Erdoğan’ın konuşmasında verdiği dersler:

Bir, konuşma siyasi iletişimde birinci araçtır. Teknolojiyi kullanmak bu gerçeği değiştirmez. (Yüz yüze iletişim en etkili yöntemdir.)

İki, iletişim araçlarla yapılmaz. Dil bile bir araçtır ancak eksiktir. Televizyon, telefon ve internet iletişim için eksiktir. (Medyayı doğru yere koyun.)

Üç, iletişim kalple yapılan bir faaliyettir. (İçtenlik önemlidir.)

Dört, Mevlana’nın sözünü anımsatıyor “Özü ve sözü bir olmayan insanın yüz tane dili olsa bile o dilsizdir.” (Tutarlılık iletişimde önemlidir.)

Beş, söz kulaktan kulağa değil, kalpten kalbe yol alırsa o iletişimdir.

Altı, samimiyet olmazsa karşındaki kişi yakın gibi görünse de aslında çok uzaktır.

Ben dedim olmadı, işte Başbakan söylüyor. “Çalışıyoruz çalışıyoruz olmuyor” diyen başarısız siyasetçilere duyurulur.

 

Nuran Yıldız'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.