MEDYA KÖŞESİ

Başbakan'a ve Gülen'e zarar veriyormuş...

"Soner Yalçın ile ne siyasi, ne sosyal ve hatta ne de sanat konularında görüşlerimiz arasında bir benzerlik var... Yani; ayrı dünyaların insanlarıyız"

Başbakan'a ve Gülen'e zarar veriyormuş...
GAZETECİLER.COM (ÖZEL)

odatv şüphelileri tutuklu sanıklar Yalçın, Pehlivan
ve Terkoğlu'nun avukatları Hüseyin Ersöz ve Duygun Yarsuvat'ın, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müvekkillerinin tahliye talebine ilişkin dilekçe sundukları gün Olay gazetesi yazarlarından Memduh Bayraktaroğlu da sanıkların beraat etmeleri gerektiğini yazdı.
odatv sanıkları adına verilen ve;
"Mahkemeye ulaşan TÜBİTAK raporu, suçlamalara dayanak 35 dijital dokümanın manipülatif niteliğe sahip bulunduğunun tespitini yapmıştır. TÜBİTAK, incelemesinde her 3 bilgisayarda da dosya yükleme özelliğine sahip zararlı yazılımlar olduğunu tespit etmiş, söz konusu dokümanların bu yazılımlar aracılığıyla yüklenmiş olabileceği yönünde değerlendirmelerde bulunmuştur'' denilen dilekçede yer alan savunmanın benzeri de Bayraktaroğu'nun bugünkü Olay'da "Soner Yalçın'a tahliye" başlığı altında yayımlanan makalesinde yer almaktadır.
Makalesine "Soner Yalçın ile ne siyasi, ne sosyal ve hatta ne de sanat konularında görüşlerimiz arasında bir benzerlik var... Yani; ayrı dünyaların insanlarıyız" diyerek başlayan Bayraktaroğlu daha sonra şunları yazdı:

Buna rağmen,Odatv davasında da en başından beri yargılanmasına “evet” ama “tutuklu” yargılanmasına “hayır” dedim...Tabii bu arada odatv’nin gazetecilik değil, haysiyet cellatlığı yaptığını da her fırsatta yazdım söyledim...Ancak…“Haysiyet cellatlığı” suçlamasının yargılanacağı mahkemeler özel yetkili mahkemeler değildir. Yargılamalar da zaten “tutuklama” gerektirmez….Bugün ise artık diyorum ki:“Soner Yalçın evrensel hukuk kurallarına göre beraat etmiştir”… Çünkü…

Daha sonra Yalçın'ın ve diğer tutuklu paşaların da tahliyelerini talep eden Bayraktaroğlu bu tutuklu yargılama hallerinin en çok da Başbakan Erdoğan ve Gülen Hareketi'ne zarar verdiğini savunmaktadır.
Bayraktaroğlu'nun makalesinn tamamını okumak için tıklayınız.

ÇOK OKUNANLAR