MEDYA KÖŞESİ

Başbakan 'yandaş medya'yı itiraf mı etti?

Erdoğan'ın Habertürk ekranlarında Yiğit Bulut'a yaptığı açıklamalar medyada da ilginç tartışmaların kapısını araladı...

Başbakan 'yandaş medya'yı itiraf  mı etti?
GAZETECİLER.COM
Başbakan Erdoğan'ın Habertürk ekranlarında Yiğit Bulut'a yaptığı açıklamalar medyada da ilginç tartışmaların kapısını araladı. Özellikle hükümete yakın medya kurumları hakkındaki açıklamaları hayli ilginçti. Yine Habertürk ekranlarında yayınlanan Haber Analiz'de Can Ataklı'dan Başbakan'a açıklamaları için sert eleştiriler geldi. Ataklı, laf arasında Yiğit Bulut'un moderatörlüğü hakkında da ilginç bir gönderme yaptı.

Başbakan, medya konulu açıklamalarında 'yandaş' bir medya kurmadıklarını, sadece kendisine yapılan haksız saldırılar karşısında bazı iş adamlarının bu saldırılara cevap vermek ve kendisini korumak için medya sektörüne girdiklerini söylemişti. Erdoğan bu durumun medyada rekabet ortamı yarattığını da sözlerine ekleyerek şöyle devam etmişti: Artık medyada birbirini denetleyen kontrol eden bir yapıya geldik.

BAŞBAKAN YANDAŞ MEDYA'YI İTİRAF MI ETTİ?

İşte Başbakan'ın bu sözleri Haber Analiz'de Can Ataklı'nın isyanına neden oldu. Ataklı bu açıklamaları bir itiraf olarak nitelerken sert eleştiriler getirdi.

Can Ataklı: Bu Türkiye'de bir ilk. Bunca Başbakan geçti ama hiç bir iş adamı, gazeteci ya da sermayedar 'ya Başbakan'a çok saldırı var, ben de bir medya kurayım da O'nu savunayım' demedi. Şöyle bir manzara çıkıyor. Başbakan o medyanın sahibi değil tabi ki. Ama demek ki bir ilgi alanı oluşmuş, Başbakan'ı korumak ve kamuoyu oluşturmak için bir medya kurulmuş. Bunun itirafı var orada. İyi de Başbakan'ı korumak için kurulmuş bir medya ne kadar objektif olur, ne kadar tarafsız olur?

Başbakan kendisi bu gazete patronlarının gazetecilik ya da para kazanmak için değil de Başbakan'ı korumak için medyaya girdiklerini söylüyor. 'Yandaş' dediğimiz de bu zaten..."

Ataklı'nın progam partneri Zaman yazarı Ahmet Tezcan ise bu iş adamlarının medya sektörüne girmek gibi bir tercih yaptıklarını ve bunun doğal karşılanmasını gerektiğini söyledi.

ATAKLI'DAN YİĞİT BULUT'A İLGİNÇ GÖNDERME!

Programda dikkat çeken bir diğer konu ise Ataklı'nın Yiğit Bulut'un Başbakan'ı ekrandaki ağırlama biçimine yaptığı göndeme oldu. Başbakan, bazı medya patronlarından tehdit aldığını söylediğinde Bulut'un o patronların kim olduğunu sormamasını hatırlatan Ataklı şöyle dedi:

"Yiğit Bulut da keşke orada sorsaydı, kimi kastediyorsunuz? O da herhalde nezaket gösterdi ama..."

İşte o anlar: