MEDYA KÖŞESİ

Barlas'tan kadınları şaşırtacak çözüm önerisi

"Bedelli askerlik", "Kısa süreli askerlik", "Profesyonel askerlik" konularında Genelkurmay adına Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalar, artık kimseyi tatmin etmiyor.

Barlas'tan kadınları şaşırtacak çözüm önerisi

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, bugün köşesinde, tek tip askerlik konusunda kadın okurlarını şaşırtacak bir çözüm önerisi getirdi. Askerlik ile ilgili tartışmaların tüm Türk erkeklerinin meselesi olduğunun altını çizen Barlas, Genelkurmay'ın açıklamalarının artık kimseyi tatmin etmediğini söyledi ve kadınlar da askere alınsın önerisini dillendirdi.

"Her 20 yaşına gelen Türk erkeği askerlik görevini yapmak zorunda olduğuna göre "Zorunlu askerlik" ne sadece Genelkurmay'ın ne de sadece askerlerin ilgi ve karar alanındaki bir meseledir.
Bu tüm Türk erkeklerinin meselesidir de.
"Bedelli askerlik", "Kısa süreli askerlik", "Profesyonel askerlik" benzeri konular gündeme geldiğinde Genelkurmay adına Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalar, artık kimseyi tatmin etmiyor.
Örneğin "Asker açığı var, bu nedenle bedelli mümkün değil" benzeri açıklamaları yıllardır duymaktayız.
Hemen bu konuya açıklık getirelim.
Madem asker açığı var, o zaman neden kadınlar için de zorunlu askerlik getirilmiyor?
Kadınlar polis oluyor, subay oluyor, pilot oluyor, koruma görevlisi oluyor.
Neden asker de olmasınlar?
30-40 yaşına gelmiş, çoluk çocuk ve iş güç sahibi olmuş ve çeşitli nedenlerle askere alınmaları gecikmiş erkekler askere alınırken, bunlara oranla daha genç ve daha dinç genç kızlar, temel askerlik eğitimini neden yapmasınlar?"


Barlas'ın "Profesyonel askerlik meselesi de yıllarca çiğnenen bir sakıza dönüşmesin. Genelkurmay Başkanlığı da artık Milli Savunma Bakanlığı'na bağlansın." diyerek sonlandırdığı yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR