MEDYA KÖŞESİ

Barlas'tan Cemaat'e seçim desteği yorumu

"Çalıştıkları gazetelerinin patronlarına veya evlerinde aile fertlerine laf söylemekten ürkenlerin, Başbakan'a falan fırça atarak egolarını cilalamaları daha da ilgi çekicidir."

Barlas'tan Cemaat'e seçim desteği yorumu
GAZETECİLER.COM - AK Parti ve Cemaat arasında yaşanan gerilimin köşe yazılarına yansıması ile su yüzüne çıkan polemik, Cemaatin 11 maddelik açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı. 

Polemiğin taraflarından Mehmet Barlas bugün köşesinde fıkralar, imalar ve yorumlanmayı gerektiren cümleler ile süslü bir yazı kaleme aldı. 

"Siyasi sorumluluğu olmayanların siyasetçilere akıl öğretmeleri bana hep Nasrettin Hoca'yı hatırlatır." diyen Barlas, ardından bir Nasrettin Hoca fıkrası anlattı. Barlas, kıssadan hisse çıkartarak fıkrayı şöyle yorumladı: 

Siyasetçilere "Benim dediklerimi yapmazsan yapacağımı bilirim" diyen yorumcular da böyle değiller mi?

GAZETENİN PATRONUNA LAF SÖYLEMEKTEN ÜRKENLER...

Bu uyarıları yapanların arasında bu liderlerin partilerinin ileri gelenleri olduğu gibi, hem partinin hem de toplumun ileri gidenleri de bulunmuştur, bulunmaktadır.
Siyasi sorumluluk sahibi olmadıklarından öteye sırtlarında yumurta küfesi bulunmayanların ve mesela çalıştıkları gazetelerinin patronlarına veya evlerinde aile fertlerine laf söylemekten ürkenlerin, Başbakan'a falan fırça atarak egolarını cilalamaları daha da ilgi çekicidir.

SENİ DESTEKLEMEM HA...

... sırtında yumurta küfesi bulunmayanlar "Benim dediğim gibi yapmazsan seni desteklemem ha" diye sürekli uyarıyorlar seni.

Askeri demokrasinin 1000 yıl süreceğini hazır ol durumunda söyleyenler, seçilmiş sivil iktidarları "Sandık teferruattır" diyerek azarlıyorlar.

HAMAMA GİREN TERLER

Ama hayatın gerçekleri böyle işte. Hamama giren de, siyasete giren de terler.

Galiba önemli olan hamamdan da, siyasetten de temiz çıkabilmeyi başarmaktır. Tabii bir de kubbede hoş bir seda ve geride yaptığın hizmetin ürünlerini bırakmak meselesi vardır...

Mehmet Barlas'ın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.