MEDYA KÖŞESİ

Barlas'dan Özkök'e 'şaşkın tavuk'

Ertuğrul Özkök dünkü yazısında Erdoğan için "topal ördek" demişti ya... Ona yanıt Sabah başyazarından geldi...

Barlas'dan Özkök'e 'şaşkın tavuk'
GAZETECİLER.COM - Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, başkanlık tartışmalarına radikal bir tanımlama yapmış ve Erdoğan ile Gül için "topal ördek" demişti...
Bu söyleme cevap Sabah başyazarı Mehmet Barlas'tan geldi.
Barlas "bunu diyen şaşkın tavuktur" dedi...

Ve şu satırları not düştü;

Düşünün ki şu anda bir paketten oluşan anayasa değişiklik metninin kaderi belli değil.  Bu metin TBMM'den çıkarsa, acaba referandumda sonuç ne olacak?
Acaba Anayasa Mahkemesi hangi safhada devreye sokulacak?
Daha sonra da bir genel seçim var önümüzde. Acaba AK Parti tek başına Anayasa değiştirecek milletvekili sayısını yakalayıp, başkanlık sistemini de getirecek yeni bir anayasa hazırlayabilecek mi?

Bütün bu süreçleri atlayıp, Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan'ı birbirlerine kuşku ile bakan iki topal ördek biçiminde sunmak için, insanın şaşkın tavuk olması gerekmez mi?

Acaba neden söyledi?

Diyelim ki Ertuğrul Özkök'ün sırtında yumurta küfesi yok.
Bakarsınız yarın Abdullah Gül'ü "Küskünlük" gerekçesine dayalı olarak istifa da ettirebilir hayal dünyasında. Ama acaba Başbakan Erdoğan bu "Başkanlık sistemi" tartışmasını hangi hesapla bugün ortaya attı?
Acaba bu konu tartışılırken saçma sapan yorumlar yapılsın ve gerçek gündem iyice dağılsın diye mi yaptı bunu?

Aslında Amerikan kültürüne aşina olduğumuzun yarısı kadar kendi coğrafyamızın kültürüne de ilgi duysak, şu andaki siyaset çeşitlemelerini "Topal ördek" söylemi ile izah etmek yerine "Topal kumru" (Lenkfahde) usulü içinde şarkı söyleyerek anlatmaya çalışsak daha eğlenceli olurdu.

Yazının tamamı için
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar