MEDYA KÖŞESİ

Balbay’dan Avrupa’ya mektup var

"Size 37 aydır cezaevinde tutuklu olarak adalet bekleyen ciddi bir gazetenin köşe yazarı ve milletvekili olarak sesleniyorum"

Balbay’dan Avrupa’ya mektup var
GAZETECİLER.COM - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, geçen cumartesi "9 karoya 5 karoluk" hücresinde Avrupa Parlamentosu milletvekillerine bir mektup yazdı.

Mektubu bugün köşesine taşıyan Can Dündar, Balbay'ın yaşadığı hukuksuzlukları ve tecrit koşullarını uzun süre Avrupa'ya duyurmadığının altını çiziyor.

"Belki de ülkesini dışarıya şikayet etmek istemedi. Oysa dünyanın tepkisinin önemi, Şener-Şık tahliyesinde görüldü.
"

DenemeBalbay'ın mektubu Avrupa'daki algıyı düzeltmeyi amaçlıyor:
"Size 37 aydır cezaevinde tutuklu olarak adalet bekleyen ciddi bir gazetenin köşe yazarı ve milletvekili olarak sesleniyorum" diye başlayan mektup şöyle sürüyor:

"Hükümet, Ergenekon davasını 'derin devletin açığa çıkarılması' olarak sunmaktadır, ama gerçek böyle değildir. Bu davalar aracılığıyla toplum susturulmak istenmekte ve iktidar muhaliflerine gözdağı verilmektedir.
Tutukluluk cezaya dönüşmüş durumdadır. Uzun tutukluluğun getirdiği tedirginlik, medyada otosansüre, toplumda da ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına neden olmaktadır. Medyada muhalif olmak bir yana, tarafsız kalmaya çalışan haber programı yapımcıları ve yorumcular işinden olmakta, istifaya zorlanmaktadır. Halen 100'ün üzerinde gazetecinin ve 8 milletvekilinin tutuklu olması, uygar dünyanın tüm değerleriyle çelişen bir durumdur."

KORKU İMPARATORLUĞU

Balbay mektubunda George Orwell'in bir baskı toplumunu anlattığı "1984" romanının 2012 Türkiye'sinde "korku imparatorluğu" şeklinde yaşandığını belirtiyor, 1 yıldır hücrede tek başına olduğunu hatırlatıyor, "Yalnızlaştırma, insanları tüketmek, kişiliğini yok etmek için bir yöntem olarak kullanılmaktadır" diyor.

Mektubun sonunda bir çağrı var:
"Görüşme ve iletişim zemini sağlamanız halinde daha geniş bilgilendirebileceğimi belirtirken sizleri sorumluluk almaya davet ediyorum."

ÇOK OKUNANLAR