MEDYA KÖŞESİ

Balbay sinirlendi Özkan fırça yedi

Mustafa Balbay, savcıların dijital veri sorularını cevapsız bıraktı, Tuncay Özkan hakimden fırça yedi...

Balbay sinirlendi Özkan fırça yedi

GAZETECİLER.COM- Birleştirilen Ergenekon davasının 20. duruşmasında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, savcıların, kendisinde ele geçirildiği ileri sürülen dijital verilerle alakalı sorularını cevaplamadı.

Balbay, "Savcıların Cumhuriyet Gazetesini terör örgütü merkezi gibi göstermesini kabul etmiyorum. Atatürkçü olmanın da terör örgütü üyesi gibi gösterildiğini görüyorum." iddiasında bulundu.

BALBAY'I SİNİRLENDİREN SORULAR

4'üncü kez sanık kürsüsüne çıkan Balbay savcılardan yana dert yandı; 

* "Ben derin bir nefes çeksem savcılar bundan da anlam çıkarmaya çalışıyorlar. İsyan etmemek elde değil. Günlük olayların terör örgütü olayına bağlanması olağanüstü bir zorlamadır."

Balbay'ın zaman zaman sorular karşısında sinirli bir tavır sergilemesi üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Sizi zorlayan, kızdıran sorularla karşılaşacaksınız. Bu sorulara aklısekin şekilde cevap vermeniz gerekir. Sakin olun" uyarısında bulundu.

SAVCIDAN İYİ SENARİST OLUR

Savcı Pekgüzel, sanıklardan Mustafa Mustafa Özbek ile yaptığı bir konuşmada Avrasya televizyonunun kurulmasını konuştuklarını, Özbek'in ulusalcı bakışı olan bazı isimleri bu kanalda toplamak istediğini, sendikanın 8 trilyonu olduğunu ve bunun yüzde 40'ını kullanabileceklerini söylediğini hatırlatarak bunları açıklamasını istedi. Önce savcı Pekgüzel'in emekli olduğu zaman çok iyi bir senarist olabileceğini ifade eden Balbay, savcının, "Bu 8 trilyonun ne kadarını harcadınız?" şeklindeki sorusuna da "5 kuruşunu bile harcamadık. Çünkü yasalar izin vermedi. Biz yasalara saygılı insanlarız. Bunun üzerine sadece gazeteyle birlikte strateji ekini çıkarmaya karar verdik." cevabını verdi.

CUMHURBAŞKANI SEZER İLE GÖRÜŞME

Savcı Nihat Taşkın, Balbay'a haber kaynağını açıklamamak konusunda çok titiz olduğunu savunmasının başından beri söylediğini hatırlattı. Savcı, 2004 yılında Hasan Atilla Uğur ve Levent Ersöz tarafından görüşmesi kamera kaydına alınan Balbay'ın 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktardığını hatırlatarak bu konuyu açmasını istedi. Balbay, "Bu iddianamede yapılan görüşmeler üç değişik şekilde deşifre edilmiş. Ancak bu kayıt hukuka aykırı olarak yapılmış. 10. Cumhurbaşkanı ile demokrasi adına ne yapılabilir diye görüştük. Sezer'i tanımaktan gurur duyuyorum. Yaptığım görüşme sonrasında karnım ağrıdı çünkü anlattığında haber değeri vardı. Bende ona sözümü tutum haberi başka kaynağa doğrulattım ve yazdım." dedi.

TUNCAY ÖZKAN'A FIRÇA

Savcının, İ.S. ile yaptığı görüşmenin 2000 yılına ait olduğunu söylemesi üzerine oturduğu yerden ayağa kalkan tutuklu sanık Tuncay Özkan, "Savcı tarihleri bilerek yanlış okuyor. Bir kere ben 2000 yılında Çukurova grubunun başında bile değildim. Bu kadar terbiyesizlik olmaz." dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Kahvehane değil burası, mahkeme salonu. Olmaz efendim." diye uyarıda bulundu.

Özkan'ın oturduğu yerden itirazlarına devam etmesi üzerine Başkan Şengün, "Not alın ve sıranız gelince konuşun. Lütfen mahkemenin muhabbetini bozmayalım. Mahkeme, elinden geldiğince hoşgörülü davranıyor. Suistimal etmeyelim." şeklinde ikinci kez uyarıda bulundu.

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum