MEDYA KÖŞESİ

Balbay köşesinden CHP'lilere seslendi

Dün CHP'den adaylık başvurusunda bulunan Mustafa Balbay bugün köşesinde neden aday olduğunu yazdı.

Balbay köşesinden CHP'lilere seslendi
GAZETECİLER.COM - Cumhuriyet gazetesinin eski Ankara Temsilcisi ve Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mustafa Balbay, bugün köşesinde "Niçin Siyasete Giriyorum?" sorusuna yanıt verdi. CHP'li seçmene seslendi.  

Tutuklanmadan üç hafta önce Keçiören'de Atatürkçü Düşünce Derneğinin konferansında bir dinleyicinin pat diye sorduğu "Niçin siyasete girmiyorsunuz?" sorusuna Balbay kendince oluşturduğu yanıtı yazdı:

Balbay başvuruda bulundu
Ergenekon davasında 2 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanan, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, CHP'ye aday adaylığı için başvuruda bulundu.

“Arkadaşlar bu ülkenin sizinle nefes alıp veren gazetecilere de ihtiyacı var. Benim bu mesleğe ilişkin çok hayallerim var. Yineliyorum, lütfen siyaseti düşünün...”

Balbay "Karşı karşıya kaldığım saldırının pek çok boyutu bir yana, özü siyasal. Ben de bu siyasal saldırıya siyasal karşılık vermek durumundayım." dediği yazısına şöyle devam etti:

Öncelikle şunu vurgulamak isterim; siyaseti bir kurtuluş, bir sığınma yeri olarak düşünmüyorum. Tam tersine bir mücadele zemini olarak seçiyorum.

Bütün yasal tartışmalar bir yana dokunulmazlık zırhına bürünmeyi reddediyorum. Eğer siyasal hedefimi gerçekleştirebilirsem, yargılanmaya devam etmek istiyorum.

Çetelerle mücadele etmek isteyen herkese hodri meydan diyorum. Susurlukla ilgili en az 100 yazı yazmış bir kişi olarak Ergenekon adlı terör örgütü ortaya çıkarıldığında, yargı da evet örgüt şudur dediğinde buna ilk değinecek, ilk hesap soracak yazarlardan biri ben olacağım.

(...)  Kalem, benim kalem. Değil iki elim kanda, bütün bedenim hücrede olsa bile onu bırakmadım. Siyasetle birlikte kalemi de taşımak istiyorum.

(...) Arşivler yerinde duruyor; ana eksen olarak CHPnin güçlü olması gerektiğini yazanlardanım. Öteki partileri kesinlikle küçümsemiyorum. Tam tersine, yine geçmişte yeri geldikçe yazdığım düşüncem şu: Türkiyenin, CHPnin daha solunda olan güçlü partilere ihtiyacı var. Onlar aynı zamanda CHPyi de güçlendirir.

(...) Son sözüm CHPye, CHPye gönül verenlere...

Yıllardır içimde iki cumhuriyetle nefes alıp veriyorum; Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet gazetesi. Şimdi üç cumhuriyet olsun istiyorum, CHP de olsun istiyorum...

Kabul eder misiniz?

ÇOK OKUNANLAR