MEDYA KÖŞESİ

Bakan TRT'de 12 Eylülcüler için ağzını bozdu

TRT Türk ekranları Bakan Ertuğrul Günay'ın 12 Eylül çıkışına sahne oldu: 'O herifleri adalet karşısına çıktığını görmek istiyorum' dedi.

Bakan TRT'de 12 Eylülcüler için ağzını bozdu
GAZETECİLER.COM
TRT Türk ekranları Bakan Ertuğrul Günay'ın 12 Eylül çıkışına sahne oldu. Darbe dönemi uygulamaları kapsamındaki işkenceleri ve baskıları hatırlatan Günay 'O herifleri adalet karşısına çıktığını görmek istiyorum' dedi.

TRT Türk Genel Yayın Yönetmeni Ümit Sezgin'in hazırladığı 'Soracak Çok Şey Var' programına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 12 Eylül darbesinin sorumlularının yargılanması gerektiğini söylerken sert ifadeler kullanmaktan çekinmedi. Savcıları görve çağıran Günay "O cesur savcıları görmek istiyorum" dedi.

“Parlamentoda söyledim söyleyeceklerimi. Müdahalemi yaptım. Ben davamı çok daha yüksek bir mahkemeye havale ettim. O hükmünü icra ediyor, “kör olasın demiyorum/“kör olma da gör beni” demişti Hasan Hüseyin. Ben de bu "herifler" hâlâ... affedersiniz çok özür dilerim. Bu "kişiler" hâlâ yaşıyor diyordum. Allah onlara bugünleri gösterdi. Şimdi sanık sıfatıyla Türk adaletinin önüne çıktıklarını görmek istiyorum. O cesur savcıları görmek istiyorum.”

[photos]
ÇOK OKUNANLAR