MEDYA KÖŞESİ

Bakalım Nazlı Ilıcak bu yazıya ne diyecek?

Nazlı Ilıcak'ın 28 Şubat ile ilgili süreci ele alan bu yazıya vereceği yanıt çok merak ediliyor, çünkü yazının altındaki imza çok ilginç...

Bakalım Nazlı Ilıcak bu yazıya ne diyecek?
GAZETECİLER.COM - "Asker ile medya işbirliği olmasaydı 28 Şubat darbesi yapılamazdı." diyen Akşam yazarı Nagehan Alçı, "program partnerim ve dostum çok sevdiğim yazar" dediği Nazlı Ilıcak için çok ağır bir yazı kaleme aldı.

Nazlı Ilıcak için "kahramanca işler yapmış bir gazeteci ve siyasetçi" diyen Alçı, "muhafazakar kesimden tepki alıyor" diyerek eleştirisinin kaynağını da gösterdi.

İşte Alçı'nın o yazısından çarpıcı bir bölüm:

28 ŞUBAT'TA KAHRAMANCA TAVIR SERGİLEMİŞTİ

"Çok sevdiğim yazar, program partnerim
ve dostum olan Nazlı Ilıcak'ın tavrından bahsetmeden geçemeyeceğim.

Nazlı Hanım, 28 Şubat darbesinde kahramanca işler yapmış bir gazeteci ve siyasetçi. Ayrıca çok yakın zamana kadar '28 Şubat'ta darbecilerden aldıkları talimatla kışkırtıcı yayın yapan medyanın rolü çok önemliydi. Medya olmasaydı darbe olmazdı' diyen bir isim.

Şimdiyse 'Medyayı işe karıştırmayalım, yalnızca askerler yargılansın' çizgisine geldi. Bu yüzden muhafazakar ve liberal kesimden büyük tepki alıyor.

Çok değer verdiğim Nazlı Hanım'a gelen bu tepkiler beni üzüyor. Üstelik Ergenekon soruşturması noktasında tam tersi bir duruşu varken...

SON KİTABINDA TAM TERSİNİ SAVUNUYOR

Son kitabında son derece haklı bir şekilde yasadışı bir oluşumun talimatıyla yazı yazmanın yargılanması gerektiğini savunuyor Ilıcak. E iyi de 28 Şubat cuntası yasadışı oluşum değil mi?

(...) Bu andıcı ortaya çıkaran cesur insan Nazlı Ilıcak asla bunu isteyemez, isterse kendine ihanet eder. Eğer bu belgelerin üstü örtülecekse o zaman Mustafa Balbay'ın, Ergun Poyraz'ın, Tuncay Özkan'ın, Soner Yalçın'ın günahı neydi?
ÇOK OKUNANLAR