MEDYA KÖŞESİ

Bağış, The Economist'i yerden yere vurdu!

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Söz Sende'de The Economist'te yayınlanan analizi yerden yere vurdu....

Bağış, The Economist'i yerden yere vurdu!
GAZETECİLER.COM
Başbakan Erdoğan'ın sert tepki gösterdiği The Economist analizi Bakan Egemen Bağış'ın da gündeminde. Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Bağış, dergide yayınlanan analiz için de "Her satırı zırvalıklara dolu bir yazı" dedi.

Bağış, The Economist'in CHP'ye destek verdiği makalesi için "Her satırı zırvalıklara dolu bir yazı. Daha önce kimse The Economist yazdı diye AK Parti'ye oy vermedi. Milletime güveniyorum. Dışarıdan baskılarla, içeriden verilen siparişlerle karar verilmez. Yazıda o kadar hatalar var ki. Sayın Kılıçdaroğlu Güneydoğu'da Başbakan'dan daha büyük kalabalık topluyormuş. Her yeri hatalarla dolu. Sayın Başbakanımız en az üçe katlamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu bir tek yerde, Hakkari'de, kalabalık topladı. Orada bir ödün verdi, Türk Bayrağı kullanmadılar. BDP'lilerle pazarlık yaptılar." şeklinde konuştu.

"Milli iradenin muktedir olduğu bir döneme hazırlanıyoruz. Türkiye'yi çantada keklik gören çevreler var. The Economist'in bu kadar net bir tavır aldığını gördük mü?" diye soran Bağış,  "Son yıllarda atılan adımlar o kadar önemli ki bunların durması isteniyor" dedi.

AJDA PEKKAN'IN ÖVGÜSÜ

Bağış, Ajda Pekkan'ın kendisi için "Canımı veririm" demesi ve buna yönelik eleştiriler için de şöyle konuştu: "Ajda Pekkan gibi bu ülkede süperstar ünvanı almış bir sanatçının bana yağcılık yapmaya ne ihtiyacı var? Ajda, bu ülkenin değeridir. Bir sanatçı bizim için ne kadar değerliyse siyasi görüşleri bizden ne kadar farklı olsa da Arif Sağ da, Müjdat Gezen de, Levent Kırca da bizim için değerlidir. Ajda'nın o nezaketini çok doğal buldum. Protokoldeki insanlara övgülü sözler söylemek sanatçıların yaptığı iştir. Aynı şeyi Kılıçdaroğlu için yapsalar yalakalık denir miydi?"