MEDYA KÖŞESİ

'Bacakların çok güzel, TV'de spiker olsana!'

Aykut Işıklar bugün TV sektöründe spiker bayanların yükselme yöntemlerini konu almış ve bir ahlak eleştirisi yapmış.

'Bacakların çok güzel, TV'de spiker olsana!'

GAZETECİLER.COM - Aykut Işıklar bugün ilginç bir yazıyla gündemde. Işıklar TV sektöründe spiker bayanların yükselme yöntemlerini konu almış. Esas olarak bir ahlak eleştirisi yapmış. Haliyle konu hassas. Işıklar öyle şeyler 'TV dünyasına bir de bu açıdan bakmak gerek' diye düşünüyor insan...

"Bacakların çok güzel, TV'de spiker olsana!

Elektronik posta kutuma düşen imzasız mektupları okumam bile. Ama Türkiye'nin tanıdığı spikerlerden gelince... 'Belki arkadaşça bir ricası olacak' diye okuyorsunuz. Hele ünlü bir TV spikerinin özel yaşamını anlatıyorsa... Üç kez okuyorsunuz. Çoğu zaman önce 'asla inanmam' diyorsunuz. Biraz araştırınca doğru olduğunu görüyorsunuz.

Bu konuda kaç kez alay konusu olduğumu itiraf etmek zorundayım. Birini sevmişim. İyi niyetle hakkında güzel şeyler yazmışım. 'Onurunla, namusunla işini yapıyor' demişim. Sonra öğreniyorum ki... Evli olduğunu saklayan, karda yürüyüp izini belli etmeyen, son derece hırslı kişilikmiş. Çok zıplayan ama iyi zıplayan bir haber spikerini herhalde hayatımın sonuna dek unutmayacağım. "Aykut efendi sen ve senin gibiler artık kalmadı. Gereken her şeyi yapacağım ve istediğim yere geleceğim" demişti. Kız sözünde durdu. TV kanalının bir numaralı spikeri oldu. Hem de muhafazakar kanalın... Müdürleri ağzının içine bakıyormuş. Eminim hepsi platonik aşk yaşıyordur.

TV'lerin ulaştırma servisinde çalışan şoför arkadaşlarımı da kınıyorum. Tamam siz kimin ne olduğunu biliyorsunuz. Çünkü akşamları evlerine siz bırakıyorsunuz. En gizli telefon konuşmaları sizin yanınızda oluyor. Benimle de dalga geçmeyin lütfen...

Yılbaşı partisine iyice sarhoş olup filmi koparmayanlar davet edilmezmiş, partinin sonunda ne olacağı da belli olmazmış, o geceki fotoğraflar, çekilenler yok olurmuş. Kim kimin gizli akrabası veya torpili imiş, işten kovmak için hangi sistem denenirmiş gibi pek çok konuda 'uzman' oldum.

Eski kuşağa özür borcum var. 'Gülgün Feyman', 'Güler Kazmacı', 'Ayşe Egesoy', 'Serap Ezgü' gibi harbi spikerler ile 'Defne Samyeli','Jülide Ateş' gibi güzellik yarışmasından spiker olanlar bile bu yeni kuşağın yanında çırak kalır.

Yoo ısrar etmeyin asla yazmam. Çoğunun kocası var, yuva mı yıkacağız.

'Tabii ben ortama uymadım. İstedikleri insan olmadığım için hep dışlandım' diyenleri hiç dikkate almıyorum. Böyle namus tellallığı yapana soruyorsun, üç kez evlenmiş, beş sevgilisi olmuş. Onları da saymayayım. O kadar çok ki... Yere bakan yürek yakan, sorulduğunda en namuslu spikerlerimizi tanımayı da size bırakıyorum. Siz onları zaten kahkahaları ile, giyimleri, bakışları ile anlıyorsunuz. Kendilerini TV spikeri-haberci sanıyorlar. Oysa onlar başka bir şey...

Geçen ay bir güzel spiker kanal değiştirmişti. Bakıyorsunuz melek gibi yüzü var. Hayatta toz konduramazsınız. Ama daha işe başlamadan nam-ı yürüdü. Ulaştırmadaki görevlilere 'Aman o kızı küçük ve yeni diye dışlamayın. Arkasında bilmem ne bey var. İşinizden olmayın' denmiş. Düşünün artık. Çok hoş kız ama günümüzün kızı.

Peki hiçbir kategoriye uymayan yok mu? Gerçekten alın teri ile ekmek parası kazanan güzel kadınlar-kızlar. Veya benim kefil olacaklarım... Olmaz olur mu?"
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar