MEDYA KÖŞESİ

Babasının evleneceğini röportajda öğrendi

Ünlü bir bilim insanı olan babasının iki ay sonra evleneceğini onunla yaptığı röportajda öğrenen gazeteci şok oldu.

Babasının evleneceğini röportajda öğrendi

Tuluhan Tekelioğlu'nun babası Yavuz Tekelioğlu dünyaca tanınan bir bilim insanı. Sabah hafta sonu ekleri için Tuluhan Tekelioğlu'ndan babası ile röportaj yapması istenince ortaya çok ilginç bir baba-kız diyaloğu ve diyalogdan da çok ilginç haberler çıktı. İşte Tuluhan Tekelioğlu'nun kaleminden babasının evleneceği haberini aldığı o ilginç röportaj.

Babam Yavuz Tekelioğlu’nun Türkiye’de az bilinen ama önemli bir konuda yıllardır çalışıyor olması, bizi ilk kez bir röportaj için bir araya getirdi. Ama asıl haber bu sırada ortaya çıktı.

Her şey, babamın geçtiğimiz hafta iki uluslararası seminerde konuşmacı olarak, İstanbul’a gelmesiyle başladı. Türkiye’de az bilinen ama önemi büyük bir konuda yıllardır çalışıyor olması, bizi ilk kez bir röportaj için bir araya getirdi. SABAH Hafta Sonu Ekleri‘nin sevimli editörü Murat (Çelikkan) ‘Babanla konuş,’ diye ısrar etmeseydi, beni şoke eden haberi belki daha sonra öğrenecektim. Babam beni hep şaşırttı. 68 kuşağı ruhuna uygun şekilde, annemi kaçırarak iki şahitle evlenmesiyle, doğumuma girip göbek bağımı kesmesiyle, iflah olmaz idealizmiyle, ne gün doğduğunu bilmemesiyle... Armut mevsimiymiş. II. Dünya Savaşı’nın patlak verdiği günlerde Ankara’da, ailesi bir ekmek karnesi daha alabilmek için babamın yaşını büyütmüş. Bu yüzden doğum tarihi 1 Ocak 1942. Savaş yıllarında doğan pek çok çocuğunki gibi. Dünyayı değiştirmeye kalkan 68 kuşağından. Mülkiyeli. İnsanca, nitelikli, demokratik üniversite için kurduğu hayallerini, mülkiyeli ruhuyla inşa ettiği Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirdi. Fransız Devleti’nin ona layık gördüğü şövalyelik unvanını da Antalya ve çok sevdiği fakültesi adına kabul etti. Baba-kız ilişkisi değişiktir. Sevgi çok ama sırdaşlık yoktur. Birbirimize güvenmediğimizden değil, birbirimizi çok sevdiğimiz ve kırmak istemediğimiz için... Belki de bu yüzden babam, önemli haberi sona sakladı...

İŞTE O RÖPORTAJDAN ÇARPICI BAŞLIKLAR[page_end]

GAZETECİ OLMANI İSTEMEDİM

- Babam olarak ‘Keşke şunu yapmasaydım,’ dediğin ne var?
- Eğitiminizle yakından ilgiliydim. Sınıfta bazen tek erkek veli olduğumu hatırlarım. Sen Fransa’da doğdun, döndüğümüzde iki okula birden gidiyordun. Sabah Fransız Okulu, öğleden sonra Türk okulu... İki okulun çantası, ödevleri. Sorumluluk duygusunu fazla erken yaşta üzerine yükledik belki. İnatçılığını da benden aldığını düşünüyorum. Üniversiteden sonra İstanbul’a gitmeye karar verdiğin zaman şaşırmıştım. İstanbul kurtlar sofrası. Bir genç hanım İstanbul’a gidecek ve hiç tanıdığımız yok, nasıl yapacak diye. İletişim Fakültesi’nde hocaların seni asistan olarak istiyorlar. Ben de istiyorum, akademik yaşama girmesin. Ama ihtiraslısın gazeteci olmakta. ‘Üç ay sonra dönersin,’ dedim sana. İddiayı sen kazandın. Gazeteci olmanı hiç istemedim. Ama zaman içinde görüşlerimin ne kadar doğrum olduğunu kendin de söyledin.

GELECEK AY EVLENİYORUM[page_end]

Bugün seni en mutlu eden şey ne?
- Y.T: Her şeye rağmen nefes alıyor olmam. Torunum Ömer. Telefonda cıvıl cıvıl sesini duymak, haylazlıklarını senden dinlemek... Bunlar beni çok mutlu ediyor. ‘ Her Şeye
Rağmen İkimiz’i evlenmeden önce bir kez okuyun,’ demişsin. Bir kez daha okudum. Herşeye rağmen evlilik güzel bir şey. 68 yaşındayım. Evlenmeye karar verdim.

- Gelecekte evlenebilirim yani diyorsun...
- Biraz mahcubiyetten sana bir türlü söyleyemedim. Gelecek ay evleniyorum...
-Ne?? Şaka mı bu? Gerçekten mi? Gelecek ay mı? Kiminle? Babaaaa??

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar