MEDYA KÖŞESİ

Babahan 'ben bir yandaşım' dedi

Ergun Babahan bugün Star gazetsinde ilk yazısını yazdı. "Siz zahmet etmeyin" diyen Babahan kendi etiketini yapıştırdı

Babahan 'ben bir yandaşım' dedi

Sabah gazetsinden ayrılan Ergun Babahan uzun bir aradan sonra köşe yazarlığı ile okuyucusunun karşısına çıktı. Star gazetesinde bugün ilk yazısını yazan Ergun Babahan "Ben ilk baştan kendi etiketimi kendim koyayım." dedi ve kendine yandaş etiketini yapıştırdı!

(...) İlk günden söyleyelim, ben gerçekten 'yandaş'ım.

Demokrasiden, insan hakkından, hukuka saygıdan, hoşgörüden, herkesin inancını veya inançsızlığını, etnik veya kültürel kimliğini özgürce yaşamasından yana bir yandaşım.

Yandaş olduğum kadar 'anti'yim.
.
Laiklik veya muhafazakarlık adına baskıya karşıyım, bir şekilde bir gücü eline geçirmiş olanların halkı aşağılayıp küçümsemesine karşıyım, medya gücünün bir zenginlik, soygun kaynağı olarak kullanılmasına karşıyım.

Laiklik adına halkın değerlerinin küçümsenmesine veya bu yolla soyulmasına da, muhafazakarlık adına insanların yaşam biçimine müdahale edilmesine de karşıyım.

Türkiye tarihin kritik bir yol ayrımında.

Ya çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olacak ve Türk'ü, Kürdü, Alevisi, Sunnisi, laiki ve muhazakarıyla uyum içinde yaşayacak ya da kendi kendiyle kavga edip ufalanıp güç kaybedecek.

Ya darbeciyle, Ergenekoncu ile hesaplaşacak ve tam demokrasi olma yolunda dev bir adım atacağız ya da Ergenekon ve destekçilerine teslim olacağız.

Kavga sadece kendimiz için değil, çocuklarımız için de...

Bu ülke bugüne kadar, ta Osmanlı'dan başlayıp günümüze ulaşan süreçte, müthiş bir değişim yeteneğine sahip olduğunu gösterdi.

Bugün de aynı yeteneği göstermek zorunda.

Ben bu süreçte, değişimden, farklılıkların birarada yaşaması gerçeğini kabulden yana tarafım.

Ben bir yandaşım ve bu kimliğimle gurur duyuyorum.
 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar