MEDYA KÖŞESİ

Ayşe Arman neden türbanlı sevdalısı?

Ayşe Arman bir okurunun ilginç sorularına yer vermiş bugün. Arman neden sürekli türbanlı kadınlarla söyleşi yapıyor?

Ayşe Arman neden türbanlı sevdalısı?

GAZETECİLER.COM

Ayşe Arman bugün de okurlarının mesajlarına yer vermiş . Ama bir okur mesajı var ki es geçmek olmaz. Hikmet T. adındaki okur gönderdiği mailde Arman'a çok ilginç bazı sorular soruyor.

"Sayın Arman, bir süredir dikkatimi çekiyor, belli aralıklarla başı örtülü veya türbanlı kadın yazarlarla söyleşiler yapıyorsunuz.

1. Genel yönetmeniniz böyle bir talimat mı verdi?

2. Niçin bu gazeteci veya yazarlarla söyleşi yapma ihtiyacı duyuyorsunuz?

3. Sizinle Vakit, Şafak, Zaman gibi gazeteler söyleşi yapma talebinde bulunuyorlar mı?

4. En anlamadığım ise, methiye düzülecek konum veya birikimleri yokken siz onları neden baş tacı ediyorsunuz?” (Hikmet T.)"


Ayşe Arman bu soruları cevaplamaktan çekinmemiş. Daha önemlisi almış köşesinde yayınlamış. İşte Arman'ın okuruna verdiği yanıt:

"1- Evet. Ben yayın yönetmenimin talimatları olmadan yemek yemeye bile gidemem. Her ayın çift sayılara denk gelen pazar günleri türbanlılarla röportaj yapıyorum. Talimatları da malum şahıstan alıyorum!

2- Çünkü bu ülkeyi içerinden çökertmeye çalışıyorum!


3- Valla beni paylaşamıyorlar. Her şey karşılıklı, benim onlarla röpörtaj yapmadığım haftalarda onlar benimle yapıyorlar!

4- Beyefendi, ben methiye filan düzmüyorum. Yılda 52 hafta var, ben neredeyse 15 yıldır aralıksız röportaj yapıyorum. Her pazar (bazen cumartesileri de) karşınıza farklı bir öyküyle çıkmaya çalışıyorum. Birkaç hafta sonra da mesela, bir endüstriyel dağcı ile sohbet edeceğim. Esra Elönü, benim için bir renkti. O, sadece laiklere karşı değil, kendi camiasına karşı da bir savaş veriyor, ben de bunu önemsiyorum. O benim hakkımda olumsuz şeyler yazmış biri, olsun ben onu yine de önemsiyorum. Bunca yıl içinde yaptığım örtülü kadın röportajları iki elin parmaklarını geçmez. Onlar da ellerine geçen ilk fırsatta, yazılarında bana çaktılar. Bu işin raconu bu, Ayşe Arman’a çakacaksın! Olsun, yine de röportaj yaptığıma pişman değilim. Siz beğenseniz de beğenmeseniz de, bu ülkede onlarla birlikte yaşıyoruz. Muhafazakâr kesimden insanlarla röportaj yapmaya devam edeceğim. Oldu mu canım?"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 4 yorum