MEDYA KÖŞESİ

Ayşe Arman harbiden makyaj güzeliymiş

Taraf yazarı Elif Çakır, örtülü halini beğenmediği Ayşe Arman için "Harbi makyaj güzeliymişsin sen" dedikten sonra ekliyor...

Ayşe Arman harbiden makyaj güzeliymiş

Ayşe Arman'a, türbanlı bir isimden tepki geldi... , örtülü halini beğenmediği Ayşe Arman için "Harbi makyaj güzeliymişsin sen" dedikten sonra ekliyor: "Senin eğlence konuların değil bunlar Ayşe."

Ayşe Arman gazetesinin 'Aç-kapa aretması' olmuş bunu öğrendik diyen Elif Şafak, Arman'ın "Örtü kadını çirkinleştirir"in resmi olduğunu düşünüyor...

(...) Sevgili Ayşe...

Sıcak mıcak demeyip örtünmüşsün!

Fakat heyhat...

Meğer bütün numaran jölelerinde, saçlarına çektirdiğin fönlerinde ve makyajındaymış.

Harbi makyaj güzeliymişsin sen.

Hayallerimi yıktın, beni hüsrana uğrattın, bu mu şimdi dedirttin.

Ve Ayşe...

Örtününce acayip zevksiz klasik bir “Tekbir giyim kadını” olmuşsun. (Cumartesi günü fotoğrafına bakarak yaptığım tahmindi.)

Beğenmedim seni.

“Lütfen sen örtünme Ayşe” sözleri döküldü ağzımdan.

Akıl hocan kimse, o da iyi “koç”luk yapamamış.

“Giyinmek güzeldir” bilboardlarından bundan daha iyi intikam alınamazdı. “Örtü kadını çirkinleştirir”in resmi oldun.

Komplocusun Ayşe.

Bir hafta önce soyunup “nasıl seksî, kırklı yaşlarda dahi arzulanan bir kadın” olduğunu gösterip sonrasında da bu kadar garabet giyinerek örtülülere haksızlık yaptın.

Hayır. Hayır. Sana hem örtün hem de seksî görün filan demiyorum.

Şimdi bütün bu sözlerden bunu anlarsın.

Bak bizim dindar erkeklerin canını da sıktın. (Zaman’da “Kurşunkalem”i yazan arkadaşımız ‘kayınpederinin dahi tanımadığı Ayşe’yi” tanıyarak, her halinle güzelsin türküsü söylemiş ama o istisna.)

Kimse seni alıp “hidayete” filan erdirmek istemeyecek.

“Allah’ım, Ayşe kulunu alıp ismiyle müsemma hale getirdik, bunun sevabı daha katmerli olur” diye “kârlı alışveriş” hesapları yapmayacak.

Yazısının sonunda da 'Ayşe “empati” kurmak yerine “ortalık karıştırmak” için düşmüş yollara' diyen Elif Çakır, 'Senin eğlence konuların değil bunlar Ayşe' diyerek Ayşe Arman'a bir uyarı da bulunuyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar