MEDYA KÖŞESİ

Aydıntaşbaş ''İntergalaktik Darbe Lobisi''ni yazdı

Eğer okusaydınız Gezi olaylarının ardından "İntergalaktik Darbe Lobisi" olduğunu da çözerdiniz. Okumuyorsunuz!

Aydıntaşbaş ''İntergalaktik Darbe Lobisi''ni yazdı
GAZETECİLER.COM - Gezi olaylarının 21. gününde devletin, "Mübarek rejimi refleksleri"ni bir kenara bırakarak, sakin ve mantıklı düşünmeye başladığını, biber gazı ve #Yedirtmeyeceğiz ruh halinin yarattığı o karşılıklı cinnet halinin, yerini daha sakin bir muhasebenin aldığnı yazan Aslı Aydıntaşbaş, Milliyet'teki köşesinde gezi parkı eylemleri sonrası ortaya atılan komplo teorilerinin en çarpıcısını okuyucuları ile paylaştı.

İşte Aslı Aydıntaşbaş'ın köşesine taşıdığı gezi parkı sürecinde yaşananlara getirilen en çarpıcı yorum hakkında yazdıkları...

İYİ DE BUNLAR NEYDİ O ZAMAN

"
İyi de, neydi o "faiz lobisi" saçmalıkları, "İran/Almanya/ABD/İsrail/Suriye yaptı" tezleri, televizyonlarda ciddi ciddi "asker olmasa da Balyoz tarzı darbe" yorumları, fotoğraf karelerindeki yabancıları "Ahan da bunlar!" diye işaretlemeler, parmak arası terlik giyen kız çocukları ve 3 dil bilen doktoralı beyaz Türkleri "marjinal sol" diye yaftalamalar, Alevilere yönelik imalı laflar, "tek tek hesabını soracağız" diye cadı avı başlatmalar? Neydi o manşetler? "Camide seks, Gezi'de prezervatif" gibisinden yalan dolan yayınlar?

Efendim onlar aslında ortamı yumuşatmak için yapılan esprili çıkışlardı. Göstericilerin kullandığı "orantısız zeka" karşısında tatlı salvolardı. Takılmayın, unutun, affedin. Peki.

OKUMUYORSUNUZ!

Zaten de, bu işin rengi bambaşka. Ege Kayacan'ın "Gezi Eylemlerine Soğukkanlı bir Bakış" isimli bloğunu okumuş olsaydınız, kabak gibi ortaya çıkan büyük resmi görür, Gezi olaylarının ardından "İntergalaktik Darbe Lobisi" olduğunu da çözerdiniz. Okumuyorsunuz!

TOPÇU KIŞLASI ASLINDA...

"Hükümet neden hala Topçu Kışlası'ndan vazgeçmedi o zaman?" diye sorarsanız, cevabı yine Kayacan'da. Aslında Topçu Kışlası "uzaylı saldırılarına karşı insanoğlunun son umudu olacak bir savunma merkezi." O yüzden rezidans, AVM, opera binası, müze falan önemli değil! Bir an önce yapılmalı! Anlamıyorsunuz, çok çok acil!"

Aslı Aydıntaşbaş'ın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Ege Kayacan'ın İntergalaktik Darbe Lobisi için yazdıklarının tamamını okuyabilirsiniz.