ALKIŞ

Aydınlar aklışı haketti

30 kadar aydın, TBMM'yi tatil yapmak yerine Ankara'da toplanarak barışa ve demokrasiye sahip çıkmak için göreve çağırdı.

Aydınlar aklışı haketti
Farklı siyasal görüş ve çevrelerden bir grup bilim, devlet ve siyaset insanı ortak bir çağrı yayınlayarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni tatil yapmak yerine Ankara'da toplanarak barışa ve demokrasiye sahip çıkmak için göreve çağırdı.

Bir yandan İŞİD bir yandan PKK tarafından yapılan hain saldırılar ile ülkemizde acı üstüne acılar yaşanıyor. Bu duruma karşılık 7 Haziran'da yapılan genel seçimle daha iki ayı bile dolmayan çiçeği burnunda milletvekillerinin tatile çıkması vatandaşları da çileden çıkarıyor.

Tamda bu sırada; aralarında eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Prof. Dr. Mehmet Altan, Prof. Dr. Murat Belge, eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas, Yazar-Sosyolog Oya Baydar, Prof. Dr. Zafer Üskül ve Hukukçu Ümit Kardaş'ın da bulunduğu 30 aydın, "Özellikle de TBMM'yi ülkenin geleceğini, kaderini belirleyecek gelişmeleri müstafi bir Hükümetin inisiyatifine bırakmamaya, bu yakıcı günlerde tatil yerleri yerine ANKARA'da toplanarak, içine sürüklendiğimiz çatışma ve gerginlik ortamına, elindeki bütün yetki ve olanakları kullanmak suretiyle son vermek , barışa ve demokrasiye sahip çıkmak için göreve çağırıyoruz..." çağrısı yaptı. 

Meclisi göreve çağıran aydınlar alkışı hak ediyor.

ÇOK OKUNANLAR