MEDYA KÖŞESİ

Aydın Doğan'ın hayallerini Bahçeli yıktı

Aydın Doğan'ın Konda anketini sansürlemesinin gerekçesini yazan Emre Aköz'e ünlü medya patronunun hayallerini yıkan isim Devlet Bahçeli oldu.

Aydın Doğan'ın hayallerini Bahçeli yıktı

Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz, referandum sonuçlarına göre Aydın Doğan'ın hayallerini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yıktığını savundu.

Önceki gün Ülke TV'de Turgay Güler'in Sıradışı programına konuk olan Emre Aköz, Turgay Güler'in sorduğu soru üzerine, eve gidip araştırma yaptı ve içine düşen kuşkuda haklı olduğunu anladığını belirdi.

Programda konu Tarhan Erdem'in sahibi olduğu Konda'nın araştırmasına gelince, "Partinin eski genel sekreteri, hakiki sosyal demokrat Erdem, CHP'nin oyunu yüzde 24 bulmuş" diyen Aköz'ün yorumu üzerine, Turgay Güler soruyu patlattı: "CHP 24 ise, kalan 18 puan kimin?"

"Bilmiyorum, hesaplamak gerek" diyen Emer Aköz, içine düşen kurt üzerine eve gidip bilgisayarı açtı ve Konda'ya göre CHP'nin, diğer tüm partiler karşısındaki oyunun yüzde 24 olduğunu gördü...  Ancak "referandumdaki oy ağırlığını" bulmak farklı bir hesap gerektiriyordu.

Hikayesinin gerisini Emre Aköz'den okuyalım:

"Çünkü kah boykota uyarak, kah tembellik ederek 100 kişiden 23'ü oy kullanmadı. (Katılım yüzde 77 oldu.)
O halde, "parti oyu" yüzde 24 olan CHP'nin, referandumdaki "ağırlığı" yüzde 31 oluyor.
Yani 42 puanın 31'i CHP'den geliyor. (Tabii tüm CHP'lilerin hayır dediğini varsayıyoruz.) Geriye kaldı 11 referandum puanı...
Gelin bunu da parti oyuna çevirelim: O da yüzde 8.5 eder...
Ne bu? Kısaca ve kabaca MHP'nin parti oyu!
(Not: Tüm hayırlar, sanki CHP ve MHP'den gelmiş gibi hesaplıyoruz. Ötekileri de işin içine katarsak, parti oyları daha da düşer.)
Peki, Konda, MHP'nin parti oyunu kaç bulmuş anketlerde?
Sıkı durun: Yüzde 8.9... Yani MHP eriyor, şimdi seçim olsa baraj altında kalıyor.
2011 seçimleriyle bir CHP+MHP koalisyonu kurulmasını arzu eden Aydın Doğan medyasının, Konda anketini niye sansürlediği artık aşikâr!"

Aköz'ün yazısının sonunda yaptığı yorum şöyle:  "CHP ve MHP'yi destekleseler, çıkmaz sokak. AKP'yi destekleseler, hem bu saatten sonra kimse yutmaz, hem de "korkuyorum" kitlesini kaybederler"

ÇOK OKUNANLAR