MEDYA KÖŞESİ

Aydın Doğan ihalelerde neden yok?

Fehmi Koru çarpıcı bir soru soruyla Aydın Doğan'ın iş hayatını mercek altına almış...

Aydın Doğan ihalelerde neden yok?
GAZETECİLER.COM
Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru ilginç bir medya kritiğiyle gündemde. Aydın Doğan'ın iş hayatını mercek altına alan Koru, çarpıcı bir soru soruyor.

"Aydın Doğan ihalelerde neden yok?" diye sorarak söze başlayan Yeni Şafak yazarı günün en çok konuşulan kulis yazılarından birine imza atmış:
 
"Bir dostum anlattı: Geçen gün önemli bir işadamıyla görüşüyormuş. Patron görüşlerine güvendiği 'uzmanlar' tarafından nasıl yanıltıldığını anlatmış dostuma. "Biz" demiş, "Bir türlü yeni duruma ayak uyduramadık. En olumlu sinyaller gelirken bile, 'Hele bir bekleyelim, işler hep iyi gidecek değil ya?' diyenlere kulak verdik. Tersini yapsaydık, bugün olduğumuzdan en az beş misli güçlü hale gelebilirdik."

Hazin, ama gerçek. Ülkesine güven sorunu yaşayan işadamı en fazla zararı kendisine verdi içinden geçtiğimiz şu dönemde...

Aydın Doğan sözgelimi. 'Özelleştirme' denildiğinde ilk akla gelen isimdi Aydın Bey; kendisine takılma fırsatıydı ihaleler benim için... Önceki gün büyük enerji ihaleleri yapıldı, kazananlar arasında iki medya grubunun patronu da vardı. Gözlerim Aydın Doğan veya adamlarını aradı ihaleye katılanlar arasında.

Yoktu, yoktular..."

Yazının tamamını okumak için
ÇOK OKUNANLAR