MEDYA KÖŞESİ

Avcı'yı kim destekliyor kim vuruyor?

Aslında saflar fena halde karıştı. Sevenler, sevmez oldu, sevmeyenleri sever oldu...

Avcı'yı kim destekliyor kim vuruyor?
GAZETECİLER.COM - Hanefi Avcı bir kitap yazdı olay oldu...
Bugüne kadarki manzaranın tarifi sanırız şu olsa gerek...
Saflar çok karıştı...
Dünkü Seveni, Bugün Sevmez oldu...
Dünkü düşmanı, Bugün hayranı oldu.
Ama özünde Hanefi Avcı bu kitabı ile ne hacıya yaranabildi ne hocaya...

Bir zamanlar 'efsane' diyerek onu göklere çıkaran camia şimdi şokta... O şaşkınlık ve şokta köşelerinden "övme ve yerme karışımı" satırlarla dökülüyor...

Bir zamanlar 'Fethullahçı' diye onu mimleyen Doğan medyası ise sanki "oh olsun" havasında. "Düştün mü elimize" tadında bir seviyor bir dövüyor.

Umumi manzaradan mini bir özet geçelim sizlere...

Fehmi Koru  Hanefi Avcı'nın kitabı karşısında şaşkınlığı üzerinden atamayanlardan. Tam olarak karşısına dikilmiş değil. Sanırız vefasızlık etmek istemiyor. Bugünkü yazısı mesela tam o mealde... 

Önce "Bir polis şefinin mesleki kariyerini riske atarak yaptığı çıkışı takdir etmeden duramıyor insan... " diyerek övüyor.
Sonrasındaki satırlarda ise "yeriyor";

"Öfke baldan tatlıdır, ancak dozunda tutulmazsa zararı herkese -öfkeliye de- dokunabilir. Öfkesini kendisi ve arkadaşlarını hedef alan kişilere yöneltse neyse; oysa o çekiştiği polislerden bir örgüt ve o örgütten de suçlayacağı bir Cemaat çıkartıyor. Hanefi Avcı'nın öfkesi, onu, kendisine ihanet edenleri çok aşan bir aşırılığa sevk ediyor. "

Yazının tamamı için

Yeni Şafak'tan Ali Bayramoğlu, da aynı kafa karışıklığı içinde. Salı günü kaleme aldığı yazısında "Tanıdığım, güvendiğim, bu konularda uzman gördüğüm tek polis" diyerek söze giriyor... Ama söz kitabına gelince, "Abarttığını, yanıldığını ve yanlış yaptığını düşünüyorum" hükmünü ortaya koyuyor.  (Yazının tamamı için )

Ergun Babahan da kitabı ve Hanefi Avcı'yı yorumlarken iki arada bir derede kalmış isimler arasında. Salı günü yazdığı köşede önce Hanefi Avcı'yı "Ciddi ve demokrat kimlikli bir polis" olarak tanımlıyor. Hemen ardında da CHP'den aday olmak için saf değiştirmekle suçluyordu. 
"Hanefi Avcı’nın önümüzdeki seçim döneminde bu davalara soğuk bakan bir partiden aday olması mümkün görülebilir. Bu kitap sadece kişisel bir hesaplaşma veya siyasi hırs ile açıklanamaz. Daha büyük bir hesaplaşmanın parçası olarak görmek de mümkün." (Yazının )

ŞAŞKINLIĞI ÇABUK ATLATTI

Muhafazakar medyada "şaşkınlığı" üzerinden en çabuk atan isim Şamil Tayyar oldu... Hanefi Avcı'nın kitabı çıkar çıkmaz, "Al kitabını ekrana gel" diyerek açık savaş ilan etti. Bugün bir yazı daha döktürdü. Avcı'nın NTV ekranındaki halini "megaloman" olarak niteledi.
Sözlerinde bir çok çelişki olduğunu öne sürdü. Avcı'nın panik halinde olduğunu savundu. (Yazının tamamı için )

MERKEZ MEDYA DA HANEFİ AVCI'YI KARŞI MI?

Aslında muhafazakar medyadaki şaşkınlığı anlamak normal. Çünkü Hanefi Avcı bugünü kadar savunduğu, çocuklarını okullarında okuttuğu cemaatin şimdi tam karşısında pozisyon alıyor...

Şaşırtıcı olan merkez medyanın özellikle de Doğan Grubu'nun tavrı. Üzerine balıklama atlayacakları iddialar var. Ama beklenenin aksine çok topa girmiyorlar. Sanırız biraz "düştün elimize" havasındalar.

AHMET HAKAN TERS KÖŞEYE YATIRDI

Bu grubun rengini en iyi Ahmet Hakan'ın yazıları belli ediyor. Kitap ilk çıktığında kaleme aldığı yazısında Hanefi Avcı'yı "inandırıcı ve ikna edici" bulmamıştı. Avcı'ya destek çıkar diye bekleyenleri Ahmet Hakan, o günkü yazısıyla ters köşeye yatırmıştı.   (Yazısı için )

Bugün yine köşesinde Hanefi Avcı var. Yine aynı havada. Aynı savları ileri sürüyor, Hanefi Avcı'nın 7 günahı var deyip sayıyor... ()

EN ÇOK O DESTEKLERDİ AMA...

Ahmet Hakan bir yana...
Mustafa Mutlu'nun bu kitabın üstüne balıklama atlayıp, sıkı bir Hanefi Avcı hayranı olması beklenirdi.
Ama merkez medyanın müzmin cemaat muhalifi de Avcı ve kitabının karşısında yer aldı.

"Gençlik yıllarında cemaatin Işıkevleri’nde bir süre barındı mı?
- Çocuklarını cemaatin okullarından Samanyolu Koleji’nde okuttu mu?"
........

"Böyle bir isim şimdi kalkıyor ve emniyetteki F Tipi yapılanmanın geldiği vahim boyutu anlatıyor! İşte bu durum, doğası gereği “şüpheci” olması gereken bir gazeteci olarak beni temkinli davranmaya yöneltiyor!
(Yazının tamamı)

ÖZKÖK VE ÖZDİL'DEN NET TAVIR

Merkez medyada Hanefi Avcı'nın safına adını kaydettiren ilk isimlerden biri Ertuğrul Özkök ile Yılmaz Özdil oldu diyebiliriz. Aslında onlar da Avcı'nın safından çok kitabın safında yer aldı demek daha doğru. Özkök, Fethullah Gülen'e açık mektup yayınladı. (Yazının Yılmaz Özdil, kitabın bir karalama kampanyasına kurban gitmemesi için topa girdi.  (yazısı için )