MEDYA KÖŞESİ

ATV'nin 'Yemişlileri' tutmaz mı?

Çalık grubunun medya eleştirmenin Yüksel Aytuğ, grubunun televizyonunda yayınlanan dizi için pek umutlu yazmamış.

ATV'nin 'Yemişlileri' tutmaz mı?
GAZETECİLER.COM - ATV, yeni yayın döneminde komediye ağırlık veriyor.
Geçen yayın döneminden kalan Çocuklar Duymasın ve Yahşi Cazibe yeni yayın döneminde de yola devam ederken, 2 yeni komedi dizisi daha ekrana sürüldü.
Bunlardan biri Haluk Bilginer'in başrolde olduğu İstanbul'un Altınları, diğeri de BKM oyuncularının yazıp oynadığı "Aşağı Yukarı Yemişlililer" dizisi..

Bu hafta ikinci bölümü ile ATV izleyicisinin karşısına gelecek olan dizi, Çok Güzel Haraketler ile şöhret yüzü gören oyuncuların, Yılmaz Erdoğan'sız uçuş denemesi...

Peki Çok Güzel Hareketler ekibi bu diziyle başarıyı yakalayabilecek mi? İlk bölümün göstergelerini Sabah'ın televizyon yazarı Yüksel Aytuğ analiz etmiş.
Dobralığı ile bildiğimiz Altuğ, kendi grubunun kanalındaki dizi için de o dobralığı konuşturmuş.
Demiş ki:

"Komedi dizilerinde ilk bölümler en zorudur. Zira karakterleri tanıtmak zorunluluğu hem tempoyu hem de espri kalitesini düşürür. Nitekim bu handikap, dizinin uzun süresi ile birleşince BKM ekibi çok zorlandı. Reklam kuşağı açma zorunluluğu nedeniyle bazı bölümlerin gereksiz yere uzatıldığı açıkça ortadaydı.

BKM oyuncularının farklı, absürd, kendine özgü bir komedi anlayışları var. Bu anlayış, Çok Güzel Hareketler Bunlar gösterisinde seyirci bulabilir. Ama olay 'dizi çekmek' olunca, oranın müşterisi daha 'genel' bir mizah arar. Alın size Yemişlililer için bir başka handikap daha...

Bütün bunlara rağmen oyunculuklar genelde başarılıydı. BKM oyuncuları her ne kadar "Bizim aramızda lider oyuncu yok" deseler de; Büşra Pekin'in diğerlerinden birkaç adım önde koştuğu bir gerçek.