MEDYA KÖŞESİ

ATV'nin iddialı dizisi geçer not aldı mı?

'Selvi Boylum Al yazmalım'ın dizi uyarlaması 'Al Yazmalım' ilk bölümüyle ATV ekranlarına geldi. Dizi izleyiciden geçer not almamış gibi gözüküyor...

ATV'nin iddialı dizisi geçer not aldı mı?
GAZETECİLER.COM
ATV'nin merakla beklenen dizisi 'Al yazmalım' yeni sezonun en büyük hayal kırıklığı olacak gibi gözüküyor. İlk bölümüyle seyirciyle buluşan yapım hemen hemen hiç bir olumlu tepki almamış gibi gözüküyor.

BALIKÇI ORTAYA ÇIKTI!

Kanal D'de yayınlanan Öyle Bir Geçer Zaman Ki'de dikkatleri üstünde toplayan Balıkçı, Al Yazmalım'da ortaya çıktı. Balıkçı karakterini canlandıran oYuncu Orhan Alkaya bu kez ATV'nin yeni dizisinde boy gösterdi.

DİZİ SOSYAL MEDYADA OLUMSUZ TEPKİLER ALDI

Twitter ve sözlüklerde adeta topa tutulan dizi uyarlama yapımlarda görülen bütün sorunları yaşıyor. Ancak, 'Al Yazmalım'ın fazladan bir sorunu daha var. Ne Yaprak Dökümü, ne Fatmagül'ün Suçu Ne? ne de Aşk-ı Memnu, hiç biri 'Selvi Boylum Al yazmalım' gibi bir sinema klasiğinin mirasını yüklenmedi. 'Al Yazmalım' her ne kadar bir roman uyarlaması olsa da izleyicinin hafızasında bir filmin uyarlaması olarak algılanıyor. Hem de her sahnesi kodlanmış, resim resim, diyalog diyalog akıllara kazınmış bir filmin uyarlaması. Sorun şu ki ATV'nin iddialı dizisinde senaryo, mekanlar, karakterler, diyaloglar bu gerçekten habersizce tasarlanmış gibi.

KAMYON ŞOFÖRÜ MOTORSİKLET YARIŞÇISI OLDU!

Kamyon şoförü İlyas bu kez motorsiklet yarışcısı olarak karşımıza çıkarken Asiye ise daha genç daha şehirli bir karakter olarak çizilmiş. Henüz ilk bölümde haksızlık etmek istemeyiz ama olmamış... Başta oyuncu seçimleri ve diyaloglar olmak üzere izleyiceden olumsuz tepkiler alan Al Yazmalım, yeterince olgunlaşmamış bir proje gibi duruyor.



Dizinin ilk bölümde Ekşi Sözlük'den aldığı tepkiler...

b..k gibi diyaloglara sahip dizi. afedersiniz.

kaynak israfı.

ilk opusmenin, ilk ask sancilarinin anlamini hala hatirlayan birileri cekeymis iyi olacakmis.

bu dizinin senaristi de kadın, yönetmeni de kadın diil mi?! iki kadından nasıl bu kadar yavan bi al yazmalım çıkar anlamadım yahu.
castın yanlışlığı ayrı bi entry konusu. özge özpirinçci olmus mu hiç? bayaa istanbul'dan tatile kasabaya gelmiş üniversite son sınıf.

ay yapımın en kötu yapımı olmaya aday dizi. diziyi cemşit karekteriyle barış falay kurtarabilirse kurtarır yoksa asiye ve ilyasla bu dizi ay yapıma pek yakışmayacak gibi.

onyargi degil onseziymis.
cok kotu, 3-4 bolumluk dizi.

tarih, bu dizinin yapımında emeği geçen her kim varsa, onu lanetle anacaktır. nokta.

eheh "selvi boylum" sıfatını çıkarmak zorunda kalmışlar tabii, nasıl eğlensem bilemedim. sadece kitapla alakalı da değildir zaten. gubidik dizilerden biri daha işte.

Diziyle ilgili ilginç tweetler...

Koskoca Al Yazmalım'ın kamyoncusu İlyas, motocross'cu olmuş.

"Al Yazmalım"ı izledim... Eskisi de güzeldi ama bu da güzel olmuş. Ben sevdim.

al yazmalım. :) selvi boylum 'u kaldırmışlar çünkü dizideki çocuğun boyu o kadar uzun değil...

@yildiz_kaplan (Yıldız Kaplan) : yine doğru bişey yazmışsın al yazmalım yeni versiyon güzel bi yapıma benziyo:)

@Armagan_caglaya (Armağan Çağlayan) : Al Yazmalim'da ki kamyoncuyu motocrosscu yapmak fikride cok yaratici bir adaptasyonmus!

@serdalgenc (Serdal Genç) : ggençler al yazmalım nasıl izlionuz mu

@obasturk : Cansel Elçin niye clark kent gibi... Al Yazmalım'ı ise anlamadım. Bildik filmin motosikletli versiyonu mu yani? Kamyoncu motorcu mu olmuş? Nolmuş, biri anlatsın...