MEDYA KÖŞESİ

Atılgan Bayar RTÜK'ü göreve çağırdı

Atılgan bayar RTÜK'ü göre çağırıyor... Ne için mi? ATV'de yayınlanan 'Bir Şarkısın Sen' programı için...

Atılgan Bayar RTÜK'ü göreve çağırdı

ATV'de yayınlanan 'Bir Şarkısın Sen' programı var ya hani... Ne kadar izlenme oranı yüksek olsa da büyük tepkiler çekiyor aslında... Çoğunun yaşı küçücük... Allı pullu kıyafetler giydirilip bir assolist gibi sahneye çıkartılıyorlar. Hem de henüz anlamlarını bile bilmedikleri, algılayamadıkları şarkıları söyletiyorlar... İşte Akşam Gazetesi yazarı Atılgan Bayar'ın da tepkisi buna... Bayar bu programın sonlandırılması için RTÜK'ü göreve çağırıyor...

(...) Bakın bu demokrasi değil. Hele laiklikle, uzaktan yakından ilgisi yok.
Özgürlük, hiç değil.
Ufacık çocuklara pullu payetli elbiseler giydirip, onlara ne anlama geldiğini bile bilmedikleri sözlerle dolu şarkıları söyletip, gecenin yarısına doğru yayınladığınız görüntülerle kendinizi eğlendiremezsiniz.
Çocuk, minyatür yetişkin değil, çocuktur.
Onun ağzını yüzünü boyayıp, assolist kıyafetine sokup, 'kız kolunda damga var,' diye gece yarısı şarkı söyletmeniz, en hafif deyimiyle normal değildir.
Daha vahimi...
Eğer bir toplum bundan hoşlanmaya başlamışsa...
Gecenin bir vakti, televizyonların başına geçip, bu minyatür kadınları ve minyatür adamları izleyip reytingleri hareketlendiriyorsa iş daha vahim demektir.
Bu toplumun psikolojik kodları, kültürel mekanizması apaçık sakatlanıyor.
Pınar Altuğ'dan değil ama Erol Evgin'den, bir an önce kendine gelip, o yarışmada oluşan manzaralara bir kez dışarıdan bakmasını beklemek hakkımız.
Ve elbette RTÜK görevini yapmalı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum