MEDYA KÖŞESİ

Ataklı: Sıkıysa Erdoğan'a sorsanıza türbanı!

Habertürk ekranlarının yeni programlarından Haber Analiz polemik dolu bir açılış yaptı. Programa Ataklı'nın Kılıçdaroğlu isyanı damga vurdu

Ataklı: Sıkıysa Erdoğan'a sorsanıza türbanı!
GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarının yeni programlarından Haber Analiz polemik dolu bir açılış yaptı. Can Ataklı ve Ahmet Tezcan'ın hazırlayıp sunduğu programa Ataklı'nın isyanı damga vurdu.

Vatan yazarı, gazetecilerin Kemal Kılıçdaroğlu'nu sıkıştıran bir tavır almasını eleştirirken Başbakan Erdoğan'a karşı çok daha yumuşak davrandığını söyledi. CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin ısrarlı türban ve Kürt sorunu soruları karşısında hayli zor durumda kalmıştı. Ataklı gazetecilerin bu tavrına sert eleştiriler getirirken iktidarın medya ile kurduğu ilişkilerde böyle bir soru yöneltmenin imkansız olduğunu iddia etti. Ataklı iktidarın yayın yönetmenleri ve medya patronları üzerinde baskı kurarak gazetecilerin böyle bir tavır almasının imkansız hale geldiğini söyledi. Özellikle Akif Beki'in Başbakanlık'ta görevdeyken çok katı kurallar uyguladığını diğer yanda Kılıçdaroğlu'a karşı ise çok dayatmacı bir gazeteci tavrı sergilendiğini söyledi.

Can Ataklı: Geçmişler karşısında 'tüban da türban' diye defalarca sordular. Peki sorabiliyor musun Başbakan'a 'türban da türban' diye. Sekiz yıldır iktifar adamlar ya.

Ahmet Tezcan: Ama türban diye ısrarla soran da Ahmet Hakan. Hakan Kılıçdaroğlu'nun halkla ilişkiler sorumlusu gibi çalıştı.

Can Ataklı: Ben bilmem kimse kim? Sorabiliyorlar mı Başbakan'a türbanı? Akif Beki vardı Başbakanlık'ta görevde mi hala o?

Ahmet Tezcan: Hayır ayrıldı, Radikal'de yazıyor...

Can Ataklı: Ha tamam. O'nun zamanında arkadaşları anlatıyor neler olduğunu. Ankara bürodaki arkadaşlar muhabirler falan oturup ağlıyorlardı. Yayın yönetmenilerini arayarak çıkardıkları zorlukları biliyoruz.

İŞTE O ANLAR:



Yorumlar