MEDYA KÖŞESİ

Aslı Aydıntaşbaş'ın Türkiye karamsarlığı

Aslı Aydıntaşbaş Akşam Gazetesi'nde yazılarına başladı. İlk gündem konusu Türkiye'nin durumu oldu. Aydıntaşbaş bu konuda çok karamsar...

Aslı Aydıntaşbaş'ın Türkiye karamsarlığı

Aslı Aydıntaşbaş Akşam Gazetesi'nde yazılarına yeniden başladı. Gazeteciliğe iki yıl ara veren Aydıntaşbaş, son 7 yılını ABD'de geçirdi. Sabah'ın Washington'da temsilciliğini yaptı.

Bu sırada New York Times, Wall Street gibi gazetelerde haber ve makaleleri yayınlandı. Başta CNN olmak üzere birçok televizyon kaynağının Irak, Türkiye ve Ortadoğu konularında görüşlerine başvurdukları bir isim oldu.

Medyayı dışardan izleme fırsatı bulan Aydıntaşbaş, bugünkü köşesinde Türkiye için düşündüğü karamsırlığı kaleme aldı.

(...) Üzülerek söylüyorum ki, Türkiye'nin 2000'li yılların ortasında yakaladığı yükseliş trendi durmuştur. 2005-2006'ya damgasını vuran değişim heyecanı, ne devlette ne toplumda kalmıştır. Ekonomisi şaha kalkmış, Avrupa yolunda ilerleyen, toplumsal barış ve heyecanın hüküm sürdüğü umut ülkesi yerine karşımızda kutuplaşmış, içine kapanmış, temel konularda toplumsal konsensüs sağlayamamış ekşimtrak bir tablo vardır.

Yanlış anlamayın. Türkiye, önümüzdeki 10 yılda ekonomik olarak gelişecek, uluslararası planda belki profili yükselmeye devam edecektir.

Ama sağlıklı toplum ve Değişim'den yana sınıfta kalacağından, bu coğrafyanın dikte ettiği potansiyeli değerlendiremeyeceğinden endişeliyim. Türkiye'nin fetret devri yaşamamak için temel meselelerde toplumsal barış sağlaması, acilen Kürt sorununu çözmesi gerekiyor. Ama siyaset ya da toplumun bunları başarabileceğinden kuşkuluyum.

Akşam'da yazılarıma başlarken, 'yalnız ve güzel' ülkemde ahval ve şerait, kör cehalet beni korkutmaktadır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar