GÜNÜN MUHABİRİ

Aslı Aydıntaşbaş

Milliyet

Aslı Aydıntaşbaş

Meslektaşları Yunanistan'da yüzde 36 ile iktidara yürüyen sol blok SYRIZA'nın lideri HDP'li Demirtaş'a mı, ÖDP'li Alper Taş'a mı beniyor, yoksa CHP'li Kılıçdaroğlu'na mı... diye polemik yapa dursunlar, Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Yunanistan'da takip ettiği seçimleri bugün gazetesinin manşetindeki bir fotoğraf ile taçlandırdı.

"İnanmayacaksınız ama Türkiye'deki heyecan, Atina sokaklarından az değildi..." diyen Aydıntaşbaş, "bu kez "Komşuda pişen bize de düşer mi?" düşüncesiyle, başta sol partiler olmak üzere Türkiye'de farklı kesimlerde Syriza rüzgârı esiyordu." dedikten sonra seçim gecesi yakalayıp sohbet ettiği Yunanistan'ın yeni başbakanı Çipras ile bir de fotoğrafını yayımladı.

"Çipras'la daha derinlikli sohbeti önümüzdeki günlerde Milliyet'te okuyacaksınız" diyerek röportajının tanıtımını şimdiden yapan Aydıntaşbaş şunları yazdı:

ÇİPRAS SICAK VE SEMPATİK

Seçim gecesi ayaküstü Syriza lideri Aleksis Çipras'ı yakaladım.  Sıcak, doğal, sempatik biri. Türkiye kamuoyunun yoğun ilgisi, 40 yaşındaki genç Syriza liderini heyecanlandırmıştı. Bu durumu "çok sevindirici ve yüreklendirici" bulduğunu söyledi.

HDP ve ÖDP VAR; CHP YOK

Türkiye'de farklı kesimler Syriza'yı sahiplense de partinin aslında sadece HDP ve ÖDP ile organik ilişkisi var. Seçim gecesi itibariyle CHP'yle bir temas olmamış; ancak hem HDP hem de ÖDP seçimlere temsilci yollamıştı. (Ayrıca Syriza lideri Aleksis Çipras son dönemde birçok Avrupa lideri yanında Ahmet Davutoğlu'yla da bir araya gelmişti.)

Deneme

Gazetecilikte elini hızlı tutmanın, doğru zamanda doğru yerde olmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha anımsatan Aslı Aydıntaşbaş da bu haber/analizi ile günün muhabiri oldu.

ÇOK OKUNANLAR