MEDYA KÖŞESİ

Askeri medyanın özgürlüğü bitti!

Babahan'a göre "Asker, yasalarla sağladığı üstünlüğünü medyanın yardımıyla meşru hale getir"mişti. Şimdi bu süreç sonra erdi

Askeri medyanın özgürlüğü bitti!

"Asker, yasalarla sağladığı bu üstünlüğünü medyanın yardımıyla meşru hale getirdi." diyen Ergun Babahan'a göre "Medya, yıllar boyunca siyaset kurumunu itibarsızlaştıran, askeri yücelten bir işlev gördü. Siyasetin, yargıyı, polisi, eğitimi ele geçireceği iddiası hep gündemde tutuldu."

Babahan Star'daki köşesinde bugünlerde yaşanan süreçte tehlikede olanın basın özgürlüğü değil asker üzerinden topluma ayar verme özgürlüğü olduğunu ileri sürdü.

"Siyasetçinin itibarsızlaştırması operasyonu, askerin denetimindeki MİT’in yetiştirdiği ajanların haberci, köşe yazarı görünümünde medyaya yerleştirilmesiyle sürdürüldü.

(...) Kıbrıs’tan Kürt meselesine, hukuk reformlarından Avrupa Birliği ilişkilerine kadar her alanda asker son sözü söyleyen kurum oldu.

Gerektiğinde gazete manşetlerinden siyasetçiye, hükümete ayar verme hakkını kendinde gördü, askerin hizmetindeki medya da bu işlevini memnuniyetle yerine getirdi, çünkü karşılığında avantasını aldı.

O nedenle, bugün itibariyle Türkiye’de tehlikede olan basın özgürlüğü değil, asker üzerinden topluma, siyasete ayar verme özgürlüğüdür."

 

ÇOK OKUNANLAR