MEDYA KÖŞESİ

Ardıç-Özkök polemiği hangi siteye yaradı?

Engin Ardıç'ın yazdığı "Aydın Doğan'ın köpekleri" lafına itiraz eden Özkök ile girdiği polemik hangi haber sitesinin işine yaradı? İşte ayrıntılar...

Ardıç-Özkök polemiği hangi siteye yaradı?
GAZETECİLER.COM - Ertuğrul Özkö, Hürriyet'te 10 Kasım'da yayımlanan “Patronun köpekleri” başlıklı yazısında adını anmadan Sabah yazarı Engin Ardıç'ın kullandığı “Aydın Doğan'ın köpekleri” ifadesine neden cevap vermediklerini anlatmıştı.

Ardıç, “Aydın Doğan'ın köpekleri”nden Aydın Doğan'ın “bazı adamları”nı kastettiğini belirtirken yaptığı esprinin anlaşılamadığı gibi bir cevap verdi. Ahmet Hakan da, “Aydın Doğan'ın köpekleri”nin müellifine cevap vermek için küfür yarıştıramayacaklarını belirterek tartışmaya girdi.

Oktay Ekşi'nin istifasının ardından Doğan grubu Sabah grubundan da bir kelle almak isteği ile polemiği uzatırken T24 haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, polemiğin en çok kendilerine yaradığını açıkladı.

"Tartışma başladığından beri T24, "Aydın Doğan'ın köpekleri" başlığından şaşırtıcı ölçüde ziyaretçi alıyor" diyen Akın bunun gerekçesini de şöyle anlatıyıor:

"Zira Şubat ayında T24 yayımladığımız İlhan Cihaner dosyasının en önemli bölümlerinden biri "Basın İlan Kurumu'na Aydın Doğan'ın köpekleri hakim" başlığını taşıyordu. Ertuğrul Özkök'ün geçen hafta başlattığı tartışma üzerine Google'da arama satırına "Aydın Doğan'ın köpekleri" yazan binlerce kişi T24'e geldi. Zira Google, bu ifadeyi arayanların karşısına T24'ün dosyasını çıkarıyordu.

Akın bugün köşesinde "Büyük bir medya-iktidar skandalı görmezden gelindi" dedi ve ekledi: "Şimdi, arama motorlarında bu kadar çok aranmasını da dikkate alarak, , T24'ün yayımladığı Cihaner dosyasının “Aydın Doğan'ın köpekleri” bölümünü içeren telefon konuşmalarını tekrar veriyorum."

Doğan Akın
'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR