ALKIŞ

Ardan Zentürk için...

Bunun sebebi Ekrem Dumanlı’ya yönelttiği eleştiriler değil.

Ardan Zentürk için...

Star yazarı Ardan Zentürk’ü alkışlayacağız ama bunun sebebi Ekrem Dumanlı’ya yönelttiği eleştiriler değil. Alkışlama sebebimiz sadece ve sadece yaptığı iyi habercilikle kendi okurlarını ve bu arada bizleri de bilgilendirdiği için.

Ardan Zentürk’ün verdiği bilgi şöyle:

Teksas ‘ın Fort Worth kentinde yaşayan 17 yaşındaki Montrae Toliver’i ne yapacağız? Çocuğun suçu bir tvit atmak.  Tvitinde beyaz polislerin iki de bir Afrika kökenli gençleri öldürmesine karşı çıkıyor ve iliştirdiği resimde de bir tüfekle bir polis aracına nişan alırmış gibi görünüyor. Elindeki tüfek oyuncak. Polis bu tvit yüzünden o çocuğu tutukladı, gerekçesi, terörist faaliyet!.. Çocuk içerde, 2 yıl hapsi isteniyor. Bu haberi herhangi bir yerde okudunuz mu, hayır... Çünkü bu tür gelişmeler Türkiye gibi ülkelerde olursa haber değeri taşır...

Biz bu tür olayların çok daha hafiflerini yaşayan yurttaşlarımıza yapılanları bile antidemokratik ve hukuk dışı bulurken meğer ABD’de çok daha ağır uygulamalar yapılabiliyormuş ama meslektaşlarımız bizi olan bitenden haberdar etmiyorlarmış.

ÇOK OKUNANLAR