MEDYA KÖŞESİ

Arcayürek Washington Post ile vurdu!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, Başbakan Erdoğan'a eleştirilerini Washington Post gazetesi üzerinden yaptı.

Arcayürek Washington Post ile vurdu!

GAZETECİLER.COM - Cumhuriyet gazetesinin tecrübeli kalemi Cüneyt Arcayürek, bugün gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı "Şu Köşe Yazarları?" başlıklı yazıda hem hükümete hem de "yandaş" diye tanımladığı medyaya çok ağır eleştiriler getirdi. Ardından da özellikle dış basında Başbakan'a yönelik eleştiriler getiren yazılardan örnekler verdi. 

"Geçen haftanın son günleri yalakalıktan, yandaşlıktan uzak dış basında ve medyamızda kimi köşeler ise Beyefendiyi eleştirdiler..

Örneğin ABD yönetimi çevrelerine yakınlığından söz edilen Washington Post, Mavi Marmara'ya saldırıyı irdelerken "Bu konuda," diyor: "uluslararası soruşturma açılırsa Erdoğan hükümetinin İHH ile ilişkilerinin de odak noktalarından biri olması gerekiyor" diye yazdı."

Arcayürek, ardından "Türk medyasındaki köşelere gelince" diyor ve Necat Doğru'nun yazısından örnek veriyor:

"Geçen gün Necati Doğru'nun yazısındaki "Türk basını yalan yazıyor" başlığını görünce RTE heyecanlanmış; oh be, nihayet hidayete erdiler diye düşünmüş olabilir.

Oysa Necati Doğru; "Başbakan RTE ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu 'Bütün dünya İsrail'i kınadı' diyor. Ya bizim kocaman gazeteler ve TV kanalları da sanki 'Bütün dünya İsrail'i azarlamış, senin alnını karışlarım' diye kızıp köpürmüş ve İsrail'e haddini bildirecekmiş havası veren haberler, yazılar yazıyorlar" diyor, hükümeti yerden yere vuruyor.

Ya da şu satırlar AKP'nin gizlediği gerçeği yansıtmıyor mu: "Geminin hazırlanması... içine doldurulan insanlar... Gazze'ye yardım gönderilmesi... yaratılan, yapma bir olaydır... ama AKP propagandası yapmaktadır."

Yorumlar