MEDYA KÖŞESİ

Arap Bacı tam zamanında göçmüş bu diyardan

Yüksel Aytuğ, Flash TV'ye verilen cezayı beğenmedi ve Arap Bacı'yı hatırlattı. İşte o sözler...

Arap Bacı tam zamanında göçmüş bu diyardan

Flash TV Ana Haber Spikeri Gökhan Taşkın'ı bilirsiniz... Bültenleri yönlendirmek için bazen fanteziler yönelir. Başörtüsü tartışmalarını eleştrimek için bir keresinde başörtüsü takmıştı. Sonrasında da Obama'nın ziyareti sonrası yüzünü siyaha boyayarak ekrana çıkmıştı. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Flash TV ve ana haber spikeri Gökhan Taşkın'a uyarı cezası verdi. Ne için? Ana haber bültenine yüzünü boyayarak çıkıp, Obama taklidi yaptığı için... Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da bu ceza dolayısıyla RTÜK'e ateş püskürdü.

(...) Cezanın gerekçesi, "Farklı bir ırkı aşağılamak" olarak açıklandı. Yahu bu bülteni hepimiz kayıtlardan defalarca izledik. Gökhan'ın bültenleri renklendirmek için bazen "fantezilere" yöneldiğini artık herkes biliyor. Bu kez de yüzünü ayakkabı boyası ile siyaha boyayıp, o günlerde Türkiye'yi ziyarete gelen ABD Başkanı'na Türk halkının taleplerini iletti, hepsi bu... Ne siyah tenlileri aşağıladı, ne ırk ayrımcılığı yaptı. Gökhan daha önce de türban tartışmalarına dikkat çekmek için ekrana başörtüsü bağlayarak çıkmıştı. E, o zaman da "farklı inanıştaki insanları aşağıladığı için" ceza verseydiniz bari!..

RTÜK bazen "Kraldan çok kralcı" tutumu ile verdiği doğru kararları bile gölgeliyor. Kişilerin ve kurumların "güvenini" sarsıyor. Neyse ki bu kararda başta başkan Zahid Akman olmak üzere bazı üyelerin muhalefet şerhine rastladık da,durumun "o kadar da umutsuz olmadığına" hükmettik. Arap Bacı karakteriyle yıllardır Türk halkını güldüren merhum tiyatrocu Tevfik Gelenbe tam zamanında göçmüş bu diyarlardan... Yoksa RTÜK'ten çekeceği vardı yani...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar