MEDYA KÖŞESİ

Ankaralı gazeteci'nin İstanbul gözlemleri

Ankaralı bir gazeteci - yazar, İstanbul seyahatinde nereleri gezip özlem giderdi?

Ankaralı gazeteci'nin İstanbul gözlemleri

GAZETECİLER.COM - Ankaralı bir gazeteci İstanbul seyahatinde nereleri dolaştı, neyin özlemini giderdi? Hürriyet yazarı Şükrü Küçükşahin "İstanbul'da büyümüş biri olarak, bu kente özlemimi, bulduğum her fırsatta sokaklarını defalarca keşfederek gidermeye çalışıyorum..." diye yazdı ve son İstanbul gezisini şöyle yazdı:

"Bayram tatilinde de aynı şeyi yaptım; geçen pazar, arkadaşım Memet Güney ile birlikte, Süleymaniye Camii ve çevresini yeniden gezelim, dedik. Restorasyon çalışması nedeniyle camiye girememe talihsizliği yaşayınca çevre turuyla yetindik, tabii ki Mimar Sinan’ın kabrini unutmadık.

Akşamüzeriydi, ışıklandırılmadığı için çoğu İstanbul’a miras kalmış 495 şaheserin mimarının kabri karanlıktı; ama asıl, az ötede, neredeyse tabelasından daha küçük, bakımsız ‘Mimar Sinan Parkı’nı görünce utandım.

ÖNCE CAMİ SONRA KİLİSE


Cihangir’deki kahve molasının ardından Galatasaray-Manisaspor maçına gittim, Ali Sami Yen’den kös kös, koyu Fenerli TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un skorla ilgili esprilerine katlanacağım randevuya geçtim. "

Ankaralı gazeteci Küçükşahin'in köşesinde anlattığı İstanbul'un ilginç mekanları yazısının okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR