MEDYA KÖŞESİ

Ana haberlerin hücum ettiği kadın

İntihar eylemcisinin Türk ve gazeteci eşi Defne Bayrak ana haber bültenlerinin muhabirleri tarafından adeta kuşatıldı.

Ana haberlerin hücum ettiği kadın

GAZETECİLER.COM

Afganistan’daki 7 saha ajanını öldürerek CIA’ya tarihinin en büyük darbelerinden birini vuran Ürdünlü canlı bomba Belavi’nin eşi, İstanbul’da yaşayan gazeteci Defne Bayrak çıkmıştı. Gizemli isim Defne Bayrak dün akşam ana haber bültenlerinin odak noktası oldu.

Gündeme bomba gibi düşen intihar saldırısının faili olan Belavi'nin Türk ve gazeteci eşi Defne Bayrak ana haber bültenlerinin muhabirleri tarafından adeta kuşatıldı. Muhabirlerin yoğun ilgisine karşın rahat ve kararlı tavrıyla dikkat çeken Bayrak kocasının eylemiyle igili açıklamalarda bulundu.

[photos]

KOCAMLA GURUR DUYUYORUM

Muhabirlerin israrlı sorularını yanıtlayan Defne Bayrak eşinin intihar eylemini sahiplendi ve 'kocamla gurur duyuyorum' dedi.

Defne Bayrak: Kocam cihat yolunda çok önemli bir operasyon gerçekleştirmiştir. Bu olayda şaşılacak bir şey yok. Kocam zaten tam bir Amerikan düşmanıydı. Garipsenecek tek şey olayın CIA ve Ürdün istihbaratı ile ilgili gösterilmesi. Utanacak bir şey, kocam Amerikan işgaline karşı yaptı bu eylemi. Eşimle gurur duyuyorum. 

8 yıldır Ürdün'de yaşıyorduk. İki ay önce İstanbul'a geldik. Eşim okumak için Afganistan'a gitmişti. Sonra orada çalışmaya da başladı. O'nunla gurur duyuyorum.

Muhabirler, Bayrak'a eşi Belavi'nin ABD ve Ürdün istihbaratıyla olan ilişkilerini de sordu.

Defne Bayrak: Eşimin istihbaratla o tarz ilişkilere girmesi mümkün değil. Kendisinin fikirlerini biliyorum. Olsa olsa onları kullanmış olabilir. Başka nasıl bir ihtimal olabilir ki?

MUHABİRİ FIRÇALADI!

Sesinden anladığımız kadarıyla bayan bir muhabir Bayrak'a eşiyle nasıl tanıştıklarını sordu. Ama sonrasında pişman oldu muhtemelen.

Defne Bayrak: Bunlar magazin soruları. Olayla ne ilgisi var? Böyle şeylere cevap vermek istemiyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum