MEDYA KÖŞESİ

Amerikan gazetelerinin kapısına da FETÖ'cü vergi abileri dayanır mı?

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök: "Acaba Trump kazanırsa, New York Times, Washington Post ve USA Today'in kapısına FETÖ'cü vergi abileri ve müritleri dayanacak mı?"

Amerikan gazetelerinin kapısına da FETÖ'cü vergi abileri dayanır mı?
Amerika'da USA Today gazetesinin Trump'a karşı cephe almasını değerlendiren Ertuğrul Özkök, "Kusura bakmayın... İster istemez kendi ülkemi düşünüyorum" diyor ve ilginç bir soru soruyor. 

Özkök: "Acaba Trump kazanırsa, New York Times, Washington Post ve USA Today'in kapısına FETÖ'cü vergi abileri ve müritleri dayanacak mı..." diyerek geçmişe göndermede bulunuyor.

İŞTE ÖZKÖK'ÜN O YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM:


ESKİ genel yayın yönetmenini çok iyi tanıdığım...

Karakterini çok iyi bildiğim gazetenin birinci sayfasında, gazeteyi yapan gazetecilerin birinci sayfadan ilan ettiği kararı okuyunca inanın çok şaşırdım.

* * *

Amerika'nın en yüksek tirajlı gazetelerinden USA Today kurulduğu günden, yani 34 yıldan beri titizlikle sürdürdüğü bir tavrını önceki gün ilk defa bozdu. Gazetenin "yayın kurulu" bir açıklama yaparak, çok net bir dille okurlarını "Trump'a oy vermemeye" davet etti. Yayın kurulu bu tavrını gazete üzerinde bir açıklama ile duyurdu.

Üstelik nedenini şu çok ağır iki cümleyle açıkladı:

"Trump, Amerika'nın ihtiyacı olan bilgi, hazırlık ve dürüstlük ölçülerine sahip değildir." "Trump, cehaletinden veya umursamazlığından dolayı, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana bütün Amerikan başkanlarının kabul ettiği ilkelere ihanet etti."

* * *

Evet Amerika'nın en apolitik gazetesi... 34 yıldır, seçimlerde etliye sütlüye karışmamış medyası... Trump tarzı bir liderin iktidara gelmesi ihtimaline karşı çok açık, çok cesur bir tavır alıyor.

* * *

Kusura bakmayın... İster istemez kendi ülkemi düşünüyorum... Yükselen ve güçlü bir lidere karşı bu ifadeleri kullansaydık başımıza neler gelirdi... Yaşadım biliyorum...

* * *

O yüzden sadece şunu merak ediyorum. Acaba Trump kazanırsa, New York Times, Washington Post ve USA Today'in kapısına FETÖ'cü vergi abileri ve müritleri dayanacak mı...
ÇOK OKUNANLAR