MEDYA KÖŞESİ

Altaylı'nın şaka diye yazdığı gerçek oldu

Yaklaşık 3 ay önce bir yazı kaleme almıştı. O bu yazı için şaka demişti ama gerçek oldu...

Altaylı'nın şaka diye yazdığı gerçek oldu
GAZETECİLER.COM - Türkiye'de öyle olaylar cereyan ediyor ki artık en uçuk senaryolar ve şaka denilen şeyler bile gerçek olabiliyor...
İşte Fatih Altaylı'nın yazdığı yazı da böyle...
28 Aralık 2009 tarihinde kaleme almıştı.
"Şaka" diye de belirtmişti.
Uçuk bir senaryoydu, ama önceki gün gerçek oldu...
Altaylı'nın yazısı şöyleydi;

"HAZIR olun pek yakında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin nasıl bir şer ve terör odağı olduğuna ilişkin çok önemli haberler duyacaksınız.

Yapılan bir ihbar sonrasında çeşitli kışlalara yapılacak eşzamanlı baskınlarda yapılan aramalarda 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait' depolarda yüz binlerce tüfek, milyonlarca mermi ele geçirilecek. Aynı baskınlarda bin kadar tank, 500 civarında zırhlı personel taşıyıcı, çeşitli çapta motorlu veya motorsuz toplar, obüsler de ele geçirilecek.

Havaalanlarının yakınında bulunan gizli askeri tesislerde de 300 kadar F-16, 150 civarında F-4E, çeşitli miktarlarda C-130, C-160 ve Casa tipi kargo uçakları da yakalanacak. Pilotların üzerinde bulunan krokilerde, bu uçakların Ankara'da bazı siyasilerin oturmakta olduğu siteleri bombalamak üzere olduğu anlaşılacak.

Çanakkale ve İstanbul boğazlarından kaçmaya çalışan silahlı gemilerin bir kısmı yolda, bir kısmı ise özenle gizlendikleri Gölcük ve Marmaris'te ele geçirilecek.

Bu yazıyı ne zaman yazmışım biliyor musunuz?
28 Aralık günü.
Başlığı ise "Şimdilik şaka".
Ama emin olun ben de üç ay içinde bu şakanın gerçeğe dönüşeceğini tahmin etmemiştim. En azından birkaç yıl sürer diyordum.
Sürmedi.
Önceki gece Ankara'da bu durum gerçek oldu.
İzinleri alınmış, güzergâhtaki illere geçiş haberi verilmiş Silahlı Kuvvetler'e ait mühimmat taşıyan bir kamyon durduruldu ve büyük panik yaşandı. Birileri sanki dalga geçer gibi Türk Ordusu'na götürülen mühimmatı ihbar ediyor, polis de durduruyor.
Televizyonlar yayınlarını kesiyor, TRT bu gibi olaylardaki öncülük görevini yerine getirerek el bombalarının seri numaralarının silindiğini daha kamyonun üzerindeki örtü kaldırılmadan duyuruyor.
Bakar mısınız geldiğimiz hale.
O zaman hazır durum buyken ben de bir ihbarda bulunmak istiyorum.
Benim evin yolu üzerinde de terör faaliyeti yapıldığından şüpheleniyorum.
Kapısının önünde bir tank var bu şüpheli yerin.
Önünde de yeşil giysili adamlar ellerinde silahla dolaşıyor. Hatta bazen atış talimi yaptıklarını da duyuyorum.
Belli ki, bir terör odağı.
Adresini de vereyim, hemen yarın basıversinler burayı.
Bulması zor değil, kapısında Hasdal Kışlası yazıyor.
Yemin ederim kapısında tank bile var.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum