MEDYA KÖŞESİ

Altaylı, Habertürk'ün hangi yazarını kovdu?

Eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel ile Gazete Habertürk’ün yolları Altaylı'nın kararıyla ayrıldı.

Altaylı, Habertürk'ün hangi yazarını kovdu?
GAZETECİLER.COM
Sabah gazetesinin Habertürk ekonomi yazarı Gazi Erçel hakkındaki iddiası Erçel'in Habertürk gönderilmesiyle sonuçlandı....

Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Sabah'ta yer bulan iddialar üzerine gazetesinin yazarı Gazi Erçel ile konuştuğunu ve yollarını ayırdıklarını yazdı. Sabah, Erçel'in bir factoring şirketine ortak olduğunu ve yönetim kurulunda idda etmişti. Erçel'le konuştuğunu yazan Altaylı ise iddiaların doğru olduğunu öğrenince yolları ayırma kararı aldı.

Gazi Erçel ile yolları ayıran Altaylı ilginç bir iddiaya da yer verdi. İddiaya göre Sabah'ın ekonomi servisindeki bir editör Erçel'i arayarak“Burada bir arkadaşımız faktoring şirketine borcu var, ödeme zorluğu  çekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?” ricasında bulunmuş. Erçel bu ricayı red edince Sabah gazetesi o haberi yayınlamış. Altaylı, Erçel'in aktardığı bu iddia için "Erçel'le yollarımızı ayırdık. Şimdi merak ettiğim, Sabah Gazetesi bu meseleyi kendi açısından nasıl halledecek?" dedi.

İşte Altaylı'nın olayı duyurduğu yazı:

Medya rezaleti medya etiği

BU hafta medya etiği açısından ilginç bir olay yaşadık.
İçinde Habertürk Gazetesi'nin bir yazarının da bulunduğu bir olay.
Sabah Gazetesi'nde bir haber yer aldı.
Ekonomi sayfalarımızın yazarlarından eski Merkez Bankası Başkam Gazi Erçel, bir faktoring şirketinin yönetim kurulu üyesiydi ve bu görevinden ötürü davalık olmuştu.
Hemen Gazi Erçel'i aradım.
"Bu işin aslı var mıdır, nedir?" diye sordum.
Anlattı.
Bir süre önce Sabah Gazetesi ekonomi servisi editörlerinden biri, Gazi Erçel'i aramış.
"Hocam, buradaki bir arkadaşımızın bir faktoring şirketine borcu var. Ancak ödeme sıkıntısı yaşıyor. Duyduğumuz kadarıyla siz bu şirketin hissedarı ve yönetim kurulu üyesiymişsiniz. Yardımcı olur musunuz?" diyor.
Gazi Erçel yardımcı olamayacağım söylüyor.
Ardından Sabah Gazetesi ekonomi servisi, Gazi Erçel'le ilgili bu haberi yapıyor.
Gazi Erçel'e, "Bu büyük bir rezalet ama beni ilgilendiren tarafı bu değil. Siz bu faktoring şirketinde gerçekten yönetim kurulu üyesi ve ortağı mısınız?" diye sordum.
"Ortaklığım sembolik ama yönetim kurulundayım" dedi.
Bunun üzerine Gazi Erçel'le yollarımızı ayırdık.
Şimdi merak ettiğim, Sabah Gazetesi bu meseleyi kendi açısından nasıl halledecek?
ÇOK OKUNANLAR