MEDYA KÖŞESİ

Altaylı haber kaynağını nasıl açıkladı?

Yat haberinin kaynağını köşesinde ve ekranda sır gibi saklayan Altaylı gazeteciler.com yazarı AdnanBerk Okan'a açıklama yaptı...

Altaylı haber kaynağını nasıl açıkladı?
GAZETECİLER.COM - ÖZEL HABER - Fatih Altaylı, günlerdir "sır" gibi sakladığı haber kaynağını açıkladı. Bu açıklamasını köşesinde veya HaberTürk ekranında değil de yazarımız Adnan Berk Okan'a gönderilen bir elektronik mektupta açıklaması ise kafaları daha da karıştırdı.

Deniz Baykal'ın, 340 Bin Dolara yat satın aldığı haberini bizzat yatın eski sahipleri olan Gezgin Ailesi içinden birinin verdiğini, ödemenin bir süpermarket poşetiyle ve "Nakten" yapıldığını açıklayan Altaylı şimdiye kadar haber kaynağından sadece "İnandığım bir kaynak" diye söz etmiş, bunu çalıştığı medya organlarında açıklamamıştı.

Altaylı kendi posta adresinden gönderilen mailde açıkça şöyle diyor:

"Kaynağım da kaptan değil tekneyi satan ailedir.
Şimdi korkudan konuşamıyorlar.
haber yüzde yüz doğrudur. 340 bin doların bir süpermarket poşeti içinde elden verildiğine kadar biliyorum."

Bu arada yatın eski sahipleri olan Gezgin ailesinin yat karşılığı aldığı 340 Bin Doları, Baykal'a iade etmeyeceğini ima eden Altaylı, bu nedenle 27 Mayıs 2010 tarihli yazısında "Baykal şimdi o 340 Bin Doları nasıl geri alacağının hesabını yapsın" diye yazarak kendisine satışı haber verdiğini iddia ettiği aileyi de "Kapkaççı" olarak nitelemiş, paranın üstüne yatacaklarını ima etmişti.

Şimdi gözler Maliye Bakanlığı'nda.
Fatih Altaylı ulusal bir gazetenin genel yayın yönetmeni.
Yapılan haberin altında imzası var ve haber 1. Sayfa manşetten yayımlandı.
Gerek "Alıcı" olduğu iddia edilen Deniz Baykal, gerekse de "Satıcı" olduğu açıkça beyan edilen Gezgin Ailesi hakkında "Vergi Kaçakçılığı" suçlamasıyla soruşturma açılıp açılmadığını, bu kaçakçılığı ihbar eden Fatih Altaylı'nın ifadesine baş vurulup vurulmadığını takip ederek siz okurlarımıza duyuracağız.

Her zaman "DOĞRU VE TARAFSIZ HABER" ilkesi ile hareket eden GAZETECİLER.COM, Tük medyasında "dürüst haberciliğin sembolü" olmaya devam edecektir.
Yorumlar