MEDYA KÖŞESİ

Altaylı ağlamamak için kendini zor tuttu!

Fatih Altaylı memleketi Van'da çalışmaları gözledi. Altaylı, Habertürk TV'de izlenimlerini aktarırken konuşmakta zorlandı ağlamamak için kendini zor tuttu...

Altaylı ağlamamak için kendini zor tuttu!
GAZETECİLER.COM
Habertürk gazetesinin yayın yönetmeni Fatih Altaylı memleketi Van'da yaşanan depremi yerinde görmek için bölgeye giden gazeteciler arasında yer aldı. Habertürk ekranlarında izlenimlerini aktaran Altaylı konuşmakta zorlanırken ağlamamak için kendini zor tuttu.

Altaylı, canlı yayında Habertürk TV Ankara temsilcisi Alican Türkoğlu'nun sorularını yanıtlarken Kızılay'a ve bölgedeki yapılaşmanın niteliğine sert eleştiriler yöneltti.



"GÖRÜYORSUNUZ İŞTE DEMİR YOK BETON YOK!"

"Çok tatsız.. Altında 80 kişinin kaldığı söyleniyor. İşte görüyorsunuz, apartman demeye bin şahid ister. Demir yok, beton yok... İddia o ki, boşaltılması kararı alınmış bir süre önce ama boşaltmamışlar. Tam aksine apartmanın sahibi Nezir Baş apartmanın altına bir otomobil galeri açmış ve kolonları kesmiş. Ama biraz önce Nezir Baş telefonla aradı, iddialar doğru değil kolonları kesmedim, boşaltma kararı doğru değil diyor. Ancak herkesin söylediği binanın boşaltılması yönünde bir karar olduğu. Apartmanda oturanlarda binanın kolonlarının kesildiğini söylüyorlar. Artık bu saatten sonra zaten kurtulma umutları da çok azaldı. Gördüğünüz gibi bina çökmemiş, bina toz olmuş. Hakikaten vahim.

Zaten kendisi de, Nezir Baş'da oturmuyormuş binada. Kiraları çok düşükmüş. O yüzdenotoranlar, öğretmen, polis, öğrenci... O yüzden enkazın altında kaç kişi olduğu hakkında bir fikir de yürütülemiyor çünkü enkaz altındakiler Van'ın yerlisi değil. Dairelerde kaç kişi vardı, kaç kişi yaşıyordu tahmin yürütülemiyor. Van'daki en kötü bina bu.

Erciş daha kötü durumda. Erciş'te 100 kadar bina yıkılmış. Vanh'da hayat nispeten normale dönmüş durumda. Erciş'te durum pek öyle değil.

"KIZILAY TAM ANLAMIYLA SINFTA KALDI"

En büyük ihtiyaç çadır şu anda. Kızılay tam anlamıyla sınıfta kalmış durumda. Hiçbir şey yapmıyor denebilir. Sabah otelde de bakanlar ellerinde telefon birilerine fırça atıyorlar, Kızılay'ı suçlayıcı konuşuyorlardı. Buna mükabil vatandaş hakikaten iyi çalışıyor. AKUT ince işleri çok iyi yapıyor.

Barınma konusunda çok ciddi sıkıntı var. Kızılay aylar önce basına, televizyonlara Mevlana evleri diye çok güzel şeyler tanıttı ama burada onlardan görmüyorum açıkcası. Çadır derseniz, Kızılay'ın kurduğu çadırlar yetersiz. Yazlık çadır gibi hepsi.

Isınma problemi için İstanbul'la konuştum. Bizde Habertürk olarak buraya bir kamyon soba gönderiyoruz.

IRKÇI SÖYLEMDEN DOLAYI MEDYAYA BÜYÜK TEPKİ VAR

Havalimanında çok aktif bir uçak iniş kalkışı var. Onlarca uçak yardım getiriyor Van'a ancak bu yardımların organize şekilde dağıtılması konusunda bir eksiklik var.

Vatandaş çok gergin, çok sinirli. Bize, gazetecilere de tepki gösteriyorlar. Gazetelerde, televizyonlarda, internette sağda solda söylenen abuk subuk laflardan da çok etkileniyorlar. Zaten parlamak içinde biraz yer arıyorlar bunca acının üstüne."