MEDYA KÖŞESİ

Altan ve Görmüş Mehtap TV'de AKP'yi tartıştı!

Liberaller Cemaatin kanalında AKP'yi masaya yatırdı. Alper Görmüş ve Mehmet Altan'ın tartıştığı programda Altan'ın AKP eleştirisi dikkat çekti.

Altan ve Görmüş Mehtap TV'de AKP'yi tartıştı!
GAZETECİLER.COM
Mehtap TV ekranları ilginç bir liberaller arası tartışmaya sahne oldu. Mehmet Altan ve Alper Görmüş hükümetin seçim dönemi politikalarını farklı açılardan değerlendirirken Altan, AKP'ye dönük eleştirileriyle dikkat çekti.

Taraf yazarı Alper Görmüş'ün konuk olduğu programda hükümeti destekleyen liberallar arasındaki görüş ayrılıkları ekrana yansıdı. Görmüş ile Altan arasındaki tartışmada hükümetin milliyetçi politikalara yönelmiş olmasının arkasındaki nedenler tartışıldı.

Star gazetesi baş yazarı Mehmet Altan hükümetin MHP oylarına göz dikmekle seçim sonrası ne yapacağının işaretini verdiğini söylerken Görmüş'e göre daha eleştirel bir tavır gösterdi. Alper Görmüş ise eleştirilerine rağmen AKP'nin reformcu niteliğini koruduğunu ve sürprizler yapabileceğini savunudu. Görmüş milliyetçi söylemin de reel politikanın dengeleri içinde izah edilmesi gerektiğinde söyledi.

Alper Görmüş: AK Parti'nin kendi iktidarı ve statükasonu sürdürmek istediği söylenebilir. Buna dönük bazı politikaları sıralanabilir. Ama ben yine de bütün reformcu yapılarını tükettiklerini düşünmüyorum. Taraf'ta Halil Berktay'ın bir yazısı vardı. 'Geri Dönüyorlar' adlı bir yazıydı. AK Parti için 'geri dönüyorlar' demişti. AK Parti'nin o gel-git'li politikalarından söz etmiş ve yine rforma yöneldiklerini söylemişti. Ben çok iyimser de olabilirim belki ama yine geri gelebileceklerini düşünüyorum.

Mehmet Altan: MHP oylarını toplayarak sçime giden bir parti niye geri dönsün. Bundan daha çok güç ve rant elde ettiklerini düşünüyorlarsa niye geri dönsün?

Alper Görmüş: Siyasetçilerin bazı daranışlarını bizler anlamlandıramıyoruz. Oluyor böyle şeyler... Hükümet referandumda Öcalan'la diyalog kurduklarını deklere etti. Bunu oylamaya sundu ve çok büyük bir tabuyu yıktı. Sonuçta da yüzde 58 oy aldı. Bunu yapabilmiş bir parti neden şimdi böyle yapıyor ben de bunu anlamıyorum.

İşte o anlar: