MEDYA KÖŞESİ

Altan Tan'dan çarpıcı PKK analizi!

Habertürk ekranlarında yayınlanan 1 Gün Kürt sorunu üzerine çarpıcı bir tartışmaya sahne oldu. Özellikle Altan Tan'ın tespitleri tartışılacak türden...

Altan Tan'dan çarpıcı PKK analizi!
GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarında yayınlanan 1 Gün Kürt sorunu üzerine çarpıcı bir tartışmaya sahne oldu. Mahir Kaynak, araştırmacı yazar Altan Tan ve akademisyen Emre Gönen'in konuk olduğu program açılımın tırmanan şiddetle yeniden gündeme gelen Kürt sorununu el aldı.

PKK'nın yapısal özelliklerinin de tartışıldığı programda Star yazarı Mahir Kaynak bölgedeki feodal aşiretçi yapının sorun üzerindeki etkilerine dikkat çekince ilginç bir tartışma yaşandı.

Siyasetçi ve yazar Altan Tan Kürt meselesini ve PKK'yı anlattığı sırada yaptığı bir analiz ile hayli dikkatleri çekti. PKK'nın sosyolojik olarak üst değil alt sınıflara dayandığını söyleyen Altan, 'PKK feodal değil modern bir yapı' dedi.

Altan Tan: PKK Kürt toplumunun daha az gelire sahip olan kesimlerinden destek görüyor, gücü oradan geliyor. Yani aslında modern bir hareket. Barzani ve Talabani gibi aşiretçi bir yapının ürünü değil.

Emre Gönen: PKK bir üst modeldir. O aşiret yapısı köyden göçten sonra çözülmüş durumda zaten.

Altan Tan: Köyleri boşaltılan insanlar da zaten artık aşiret anlamında bir aidiyet hissetmiyor.



Yorumlar