MEDYA KÖŞESİ

Alper Görmüş o eleştiriye ne yanıt verdi?

Sorumlu arkadaşlarla görüştüm; tahmin ettiğim gibi "amatörlük, telaş, disiplinsiz çalışma, yaz tatili kadrosuzluğu, vb."den oluşan bir paketin azizliğine uğramışlardı

Alper Görmüş o eleştiriye ne yanıt verdi?
GAZETECİLER.COM - Taraf gazetesinde Medya İronik köşesinde medya eleştirileri yapan Alper Görmüş, bugün kendisine ve gazetesine yönelik olarak eleştiri getiren bir okur mailine yanıt verdi.

Hrant Dink davası ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti tarafından AİHM'e gönderilen "Nazi savunması" ile ilgili haberin Taraf'ta yer verilmemesini eleştiren maili değerlendiren Görmüş, "eğer öyle olduğuna inansam Taraf'ta bir gün bile durmam... " dedi.

İşte Alper Görmüş'ün gazetesine yönelik eleştiriler ile ilgili verdiği yanıt:

"Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin, Hrant Dink'in ölümünden önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde açtığı davaya gönderdiği utanç verici savunmayla ilgili düşüncemi salı günkü yazımda dile getirmiştim. Olayın, "yeterli hassasiyeti göstermediğini" düşündüğüm kendi gazetemle ilgili tarafını da bugün yazacağımı söylemiştim.

Haberi ilk olarak Vatan gazetesi, 14 Ağustos cumartesi günü Kemal Göktaş imzasıyla manşetten verdi. Ertesi gün çok sayıda gazete, "savunma"yı eleştirel bir tonda okurlarına ilettiler. Fakat o gün bu haber Tarafta yoktu.
Pazartesi günü ise Tarafta, hükümetin gelişmeden rahatsızlığını dile getiren, bu türden kritik savunmaların "Dışişleri bürokratlarına bırakılmayacağını" bildiren haberi okuduk.

Başar Başaran, benzer durumlarda benim Hürriyeti nasıl eleştirdiğimi hatırlatarak, benzer bir eleştiriyi Taraf için de yapmam gerektiğini talep eden bir e-posta göndermiş.

Şöyle yazmış: "Sizin, yazılarınızda Hürriyeti eleştirirken işaret ettiğiniz garabet bir durum var. Onun aynısını burada da görüyoruz. Diyorsunuz ki Hürriyet, Genelkurmay ile ilgili aleyhte haberleri önce görmezden geliyor ancak daha sonra iş büyür de Genelkurmay bir açıklama yapmak zorunda kalırsa o açıklamayı veriyor.

Fakat böyle yaparak Hürriyet okuruna daha önce başını vermediği bir haberin birden bire devamını vererek akıl karışıklığı yaratıyor."
Başaran, biraz daha ileride "arada bir fark görmek mümkün değildir" diyor ve Taraf m ilk gün hükümeti kollamak için öyle davrandığını ima ediyor ki, bu noktada kesinlikle kendisinden ayrılıyorum.

Benim eleştirim, o haberin pazar günü Tarafta yer almamasının büyük bir gazetecilik günahı olduğuna ilişkindi... Fakat bu günahın "hükümeti yıpratmamak" için bile isteye göze alındığı eleştirisini açıkça insafsızlık olarak görüyorum.

Sorumlu arkadaşlarla görüştüm; tahmin ettiğim gibi "amatörlük, telaş, disiplinsiz çalışma, yaz tatili kadrosuzluğu, vb."den oluşan bir paketin azizliğine uğramışlardı ve sonuç onları da çok üzmüştü.

Bir tarafta haber, hakikat ve Hrant Dink'in hatırası; öbür tarafta "hükümetin yıpratılmaması..." Taraf böyle bir denklemin ikinci tarafına ağırlık koyacak bir gazete değildir.

Öyle olduğuna inansam, bu bir veda yazısı olurdu zaten."

Alper Görmüş
'ün Taraf gazetesindeki yazılarının tamamını okuyabilirsiniz.