MEDYA KÖŞESİ

Alper Görmüş hangi teklife istisna yaptı?

Taraf yazarı Alper Görmüş, sağlık problemleri nedeniyle şehir dışı davetlerini hiç kabul etmezken neresi için bir istisna yaptı?

Alper Görmüş hangi teklife istisna yaptı?

Taraf gazetesi yazarı Alper Görmüş, bugün köşesinde şehir dışı davetlerini neden kabul etmediğini ve hangi davete neden bir istisna yapıp Gaziantep'e kadar gittiğini yazdı.

İşte, Görmüş'ün "Gaziantep Üniversitesi'ni hiç unutmayacağım" başlıklı yazısıdan bir bölüm:

Bilgisayarımın masaüstünde, adı "özür beyanı" olan bir word dosyası var. Oraya buraya davet edildiğimde, cevap olarak herkese aynı "özür beyanı"nı gönderiyorum:

"Sevgili arkadaşlar, ben, 20 yaşından beri (doktorların deyişiyle 'kitaba gelmeyen' tuhaf belkemiği hastalığından ve onu izleyen ameliyattan sonra) bedenini ]çok dikkatli kullanması gereken bir adam olarak yaşıyorum. Galiba yaşlılıkla birlikte işler iyice zorlaştı. Seyahatler her zaman kötü sonuçlara yol açıyor. Sağlık sorunları için İstanbul'a mecburi gidişler dışında bu sayfayı kapadım artık. Lütfen beni bağışlayınız. Herkese selam..."

Bir yandan, benden aynı metni alan farklı davet sahiplerinin tesadüfen birbirlerinin metnini görmelerinden ve "adam işi otomatiğe bağlamış, zahmet edip iki satır yaz(a)mamış" diye düşünmelerinden korkarken neden şimdi bu tembelliğimi (nezaketsizliğimi?) bir gazete sayfasından ilan ediyorum? Bu sorunun cevabını tam olarak bilmiyorum, içimden öyle geldi. Neyse...

Bu "otomatik" kararlılığım, nisan başında Sadık Battal'ın beni arayıp Gaziantep Universitesi'nde 13-16 mayıs arasında yapılacak olan "bahar şenlikleri"ne davet etmesine kadar sürebildi. Telefonda hastalığımdan söz edip biraz mırın kırın ettim ama (bir yandan da beni davet eden başka arkadaşlara "Gaziantep istisnası"nı nasıl izah edeceğimi düşünüyordum), belli ki o da hissetmişti "hayır" diyemeyeceğimi...

Diyemedim, telefonu kapattık.

Şimdi size çok tuhaf gelebilir: O âna kadar Sadık Battal'la ne görüşmüşlüğüm vardı ne de telefonda konuşmuşluğum... Yani; -salı günü yazmıştım- tıpkı Hakan Albayrak'la olduğu gibi Sadık Battal'la da tanışmıyorduk fakat birbirimizi çok sevdiğimizi biliyorduk.

Alper Görmüş'ün Taraf gazetesindeki yazılarının tamamına ulaşabilirsiniz.

Yorumlar